Šių metų rudenį atviro konkurso būdu pasirinkti išorės konsultantai bendrovės „Deloitte Lietuva“ ir „Deloitte verslo konsultacijos“ baigė rengti pirminę ataskaitą su pasiūlymais dėl naujos Registrų centro kainodaros, teigiama įmonės pranešime.

Nurodoma, kad konsultantų išvados artimiausiu metu bus pristatytos įmonės vadovybei, vėliau naujus paslaugų įkainius įvertins nepriklausomas auditorius, o kitų metų pradžioje įkainius vertins ir Ryšių reguliavimo tarnyba. Galutinį sprendimą dėl naujų Registrų centro paslaugų įkainių turės priimti Vyriausybė.

„Nauja duomenų teikimo kainodara bus paremta aiškiai atskirtais duomenų teikimo būdais. Dėl to Registrų centro duomenų teikimas turėtų pigti, ypač tada, kai tai vyksta elektroniniu būdu“, - sako S. Urbanavičius.

S. Urbanavičiaus teigimu, tikėtina, kad naujieji Registrų centro paslaugų įkainiai galėtų įsigalioti 2019 metų viduryje.

Naujoji kainodara bus orientuojama į duomenų teikimo būdus (popierinį, elektroninį, duomenų perdavimą iš sistemos į sistemą), pagal tai bus nustatyti atitinkami šių paslaugų įkainiai. Siekiama, kad tai sumažintų teikiamų duomenų kainą, ypač duomenis perduodant skaitmeniniu būdu.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)