RBS akcininkų asociacija „RBoS Shareholder Action Group“, norėjusi, kad buvęs banko vadovas Fredas Goodwinas už savo veiksmus 2008 m. krizės metu atsakytų teisme, pirmadienį savo nariams pranešė priėmusi pasiūlymą susitarti be teismo.

„Atidžiai apsvarstę pasiūlymo sąlygas nusprendėme akcininkų vardu priimti pasiūlymą, siekiantį 82 pensus už kiekvieną akciją“, – rašoma asociacijos laiške.

„Šį sprendimą visiškai palaiko mūsų teisininkai“, – pridėjo „RBoS Shareholder Action Group“, prieš pripažįstant, kad kai kurie organizacijos nariai norėjo pasiūlymo nepriimti ir laikytis dar ilgiau.

Šis susitarimas iš Didžiosios Britanijos mokesčių mokėtojų pinigų išlaikomam RBS kainuos apie 200 mlrd. svarų, tačiau banką išgelbės nuo gėdingo teismo proceso, kuriame buvę vadovai būtų aiškinęsi dėl juodžiausio beveik 300 metų gyvuojančio RBS istorijos laikotarpio.

Ieškovai teigė, kad 2008 m. krizės metu RBS juos apgavo dėl savo finansinės padėties bei investuotojų prašė surinkti 12 mlrd. svarų kapitalą, mainais už pigesnes akcijas. Praėjus vos kelioms savaitėms po to paaiškėjo itin prasta RBS finansinė padėtis, o banką galiausiai gelbėti ėmėsi britų valdžia, iki šiol liekanti didžiausia jo akcininke.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją