Pasak jo, tokios rūšies alus dėl ypatingų skonio savybių yra ypač populiarus daugelyje pasaulio valstybių. Paprastai stiprioms tamsaus alaus rūšims gaminti naudojamas karamelinis salyklas, tuo tarpu naujajam "Ragučio" alui skonį ir spalvą suteiks degintas salyklas. Šio alaus stiprumas sieks 5,8 proc. ir jis bus lengvesnis už visas dabar esančias lietuviško tamsaus alaus rūšis.

"Juodas" alus bus pardavinėjamas 0,5 litro talpos buteliuose, taip pat pilstomas baruose. Į pilstomo alaus lyderius besiveržiantis "Ragutis", šių metų spalio mėnesį pardavęs 29 tūkst. dekalitrų pilstomo alaus, jau pasivijo ir aplenkė "Utenos" gamyklą ir tik labai nedaug atsiliko nuo Panevėžio "Kalnapilio" pilstomo alaus pardavimų.

Pirmąjį kitų metų ketvirtį "Ragutis" turėtų sumontuoti 12 mln. litų vertės alaus pilstymo liniją ir baigti gamyklos modernizavimą. Po to pavasarį numatoma pristatyti naujos kartos ir išskirtinės kokybės alaus šeimą.

49,98 proc. "Ragučio" alaus daryklos akcijų valdo suomių alaus gamintojas "Olvi". Šiemet Kauno alaus darykla iš viso pardavė apie 1,327 mln. dekalitrų alaus ir rugsėjo mėnesį užėmė 8,9 proc. Lietuvos alaus rinkos.

Juodasis "Ragučio" alus yra trečia didelė alaus mados naujovė, šiemet atėjusi į Lietuvą. "Kalnapilis" rinkai yra pasiūlęs naująjį šviesų "Ice" alų, o Šiaulių "Gubernija" - neskaidrų baltąjį "Kvietinį" alų.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją