Darbo neturi 12,8 proc. musulmonų – rodiklis dvigubai aukštesnis už 5,4 proc. siekiantį šalies vidurkį, teigiama komiteto pranešime. Vyriausybė raginama parengti nelygybės mažinimo planą, be to, atkreiptas dėmesys į tai, kad šiuo metu taikomos integracijos programos glaudžiai susijusios su kovos prieš ekstremizmą programomis, todėl gali sukelti įtampą visuomenėje.

„Negalima nuneigti vyriausybės pastangų kovoti su ekstremizmu svarbos, tačiau atlikdami tyrimą, sutikome keletą musulmonų, bijojusių su mumis kalbėtis, nes jiems atrodė, kad vykdome prieš ekstremizmą nukreiptą programą“,– teigė komiteto pirmininkė Maria Miller.

Dėl per pastaruosius kelis mėnesius įvykdytų teroristinių išpuolių, Europos šalių vyriausybės suskubo imtis priemonių ekstremizmui likviduoti. Parlamento komiteto nuomone, norint su šaknimis išrauti ekstremizmą, negalima apsistoti tik ties kova su terorizmu – reikia rūpintis ir mažiau galimybių turinčiomis bendruomenėmis.

Komitetas pateikė devyniolika tiesioginės kovos su prieš musulmonus nukreipta diskriminacija darbo vietoje gairių. Itin akcentuota būtinybė ginti moterų teises, užtikrinti, kad kuo daugiau musulmonių baigtų aukštąsias mokyklas ir gautų paramą įsidarbinant.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (43)