„Bijau, kad nesaikingai didindama minimalią mėnesinę algą mes žmones toliau stumsime į veidmainystę, kada jis užrakintas atidirba visą darbo dieną ir dar daugiau, o darbdavys jam pasiūlo 240 eurų, kas yra žymiai mažiau MMA ir tie žmonės mažiausiai apmokami, sunkiausiomis sąlygomis dirbantys, praktika rodo, kad jie mažiausiai skundžiasi ir man atrodo, kad čia reikėtų labai įsiklausyti į darbdavių pastabas ir sprendimus priiminėti be galo atsargiai“, - interviu Žinių radijui sakė R. Šadžius.

Anot jo, didelė dalis dirbančių už mažiau nei MMA tikrai dirba visą darbo dieną.

„Aš matau visą situaciją šalies ūkyje ir todėl labai rimtai priimu šitą signalą. Mes turime oficialius atlyginimus ir matome, kad apie 21-22 proc. gauna oficialų atlyginimą MMA arba mažesnį ir galbūt tai ne pats didžiausias galvos skausmas. Apie 19 proc. iš jų gauna mažiau nei MMA. Tikrai niekas manęs neįtikins, kad tokia didžiulė masė darbuotojų dirba ne visą darbo dieną“, - kalbėjo R. Šadžius.

Trišalė taryboje antradienį MMA didinimui 30 eurų iki 380 eurų pritarė Vyriausybės ir profesinių sąjungų atstovai, tačiau 2 iš 4 darbdavių organizacijų pasisakė prieš. Socialinės apsaugos ir darbo ministerija, nepaisydama nevieningos tarybos nuomonės, vis tiek siūlys Vyriausybei nuo liepos didinti MMA.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)