„Esu įsitikinusi, kad reikia siekti, patvirtinti tai, kas yra sutarta – turėti kitų metų nedeficitinį biudžetą“, – „Žinių radijui“ teigė finansų ministrė, komentuodama Seimo Pirmininkės Loretos Graužinienės žodžius, kad kitų metų šalies biudžetas nebus subalansuotas.

R. Budbergytė jau anksčiau yra sakiusi, kad prioritetinėmis sritimis dėliojant 2017 m. biudžetą laikomos socialinė apsauga ir krašto apsaugos finansavimas, tačiau ministrė pabrėžė, jog dėl to nenukentės kiti asignavimai.

„Galiu patikinti, kad finansavimas ir švietimo sistemai, ir sveikatos apsaugai, ir socialinei apsaugai taip pat didėja“, – ketvirtadienį kalbėjo ministrė.

Šiemet suplanuotas biudžeto deficitas siekia 640 mln. eurų.

Per mažai ES lėšų investuojama į ekonomiką

2014-2020 m. ES finansinėje programoje Lietuvai iš viso numatyta per 11 mlrd. eurų paramos, iš kurios maždaug 7,2 mlrd. sudarys struktūrinių ES fondų lėšos. R. Budbergytės teigimu, šių pinigų investavimas į ekonomiką leistų į biudžetą surinkti daugiau lėšų.

„Europinių lėšų nebereikia tiek daug investuoti į tą socialinę-kultūrinę infrastruktūrą, daugiau reikia lėšas iki šio laikotarpio pabaigos nukreipti būtent į ekonominės infrastruktūros kūrimą ir gerinimą“, – „Žinių radijui“ kalbėjo finansų ministrė.

Didžiausią ES finansinę paramą projektams plėtoti gauna regionai, kurių bendrojo vidaus produkto (BVP) dalis vienam gyventojui nesiekia 75 proc. ES šalių vidurkio, o šį skaičių, „Eurostato“ skaičiavimais, Lietuva buvo pasiekusi jau 2014 m. Norint neprarasti europinės paramos, svarstoma Lietuvą skaidyti į du statistinius regionus – Vilniaus ir likusios Lietuvoje dalies.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (85)