PSE Tarptautinio bendradarbiavimo vadovas Leszekas Jesienis teigia, kad dar sunku pasakyti, kada Lenkijoje įvyks toks proveržis, bet jam jau esą reikia ruoštis.

„Tai nėra dabartinės padėties Lenkijoje stebėjimas, nes yra šiuo požiūriu labiau pažengusių šalių, bet nėra priežasčių, kodėl – pingant fotovoltaikai (šviesos energijos technologijos – BNS), elementams (saulės – BNS) ir baterijoms, – tai negalėtų paveikti vartotojų Lenkijoje elgesio. Natūralu manyti, kad tai įvyks“, – BNS praėjusį penktadienį Vilniuje sakė L. Jesienis.

Jis pridūrė, kad šiuo atveju svarbiausia ne pokyčių data, bet pats faktas, kad tai bus fundamentalios, kokybinės permainos.

„Jeigu tai bus masinis fenomenas, turime būti pasiruošę, nes esame atsakingi už sistemos veiklą. Ar tai įvyks 2020 ar 2025 metais, ne taip svarbu. (...) Keisis vartotojų elgesys, jų pozicija rinkoje ir perdavimo tinkle, keisis ir tinklo veikla, kai fenomeno mastas peržengs konkretų slenkstį“, – aiškino L. Jesienis.

Elektros rinkos laukiančius pokyčius L. Jesienis pristatė penktadienį Vilniuje vykusiame Vidurio Europos energetikos sektoriaus interesus Briuselyje atstovaujančios CEEP (Centrinės Europos energetikos partnerių, angl. Central Europe Energy Partners) asociacijos, „Epso-G“, PSE susitikime su rinkos dalyviais.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją