"Yra kažkokios sąsajos su "Vikondos" grupės įmonėmis, bet tikrai nesiimsiu dabar kalbėt, riekia patikrint, reikia išsiaiškint, per anksti dar pie tai kalbėt", - pirmadienio vakarą "Lietuvos ryto" televizijoje sakė S.Minkevičius.

Kalbėdamas apie V.Uspaskicho sąsajas su kredito unija prokuroras tvirtino nenorintis politizuoti bylos. "Aš labai nenorėčiau politizuoti šitos bylos, tačiau taip hipotetiškai kalbant, aš negaliu pasakyt, kokios būklės ta paskola, galbūt ji yra puikiausiai grąžinama, galbūt ten yra viskas tvarkoje", - sakė S.Minkevičius.

Tačiau tiesiai klausiamas, ar V.Uspaskichas yra susijęs su trimis paskolomis - vieną pats gavo, už kitą laidavo, o trečią paskolą gavo "Vikondos" įmonių grupės, prokuroras atsakė teigiamai, nors vėlgi tvirtino nesąs šimtu procentų tikras.

"Yra tokių duomenų, tačiau 100 proc. aš jų patvirtinti dar negaliu. Tam dar reikia išanalizuoti dokumentus. Bet tyrėjai minėjo, kad tokių duomenų yra", - sakė S.Minkevičius.

Darbo partijos pirmininkas V.Uspaskichas anksčiau žiniasklaidai pripažino, kad iš Nacionalinės kredito unijos, kurios veikla laikinai sustabdyta, ėmė kreditą.

Vilniaus teismas praėjusį penktadienį leido suimti du finansinėmis machinacijomis įtariamus buvusius Nacionalinės kredito unijos vadovus, Lietuvos bankas laikinai sustabdė unijos veiklą, o teisėsaugininkai sulaikė tris jos vadovus, kurie įtariami iššvaistę apie 25 mln. litų.

Su šiomis machinacijomis susijusios dar trys kredito unijos, o įtarimai iššvaisčius daugiau nei 60 mln. litų pareikšti iš viso 30 asmenų.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (89)