Tyrimo duomenimis, uždarosios akcinės bendrovės „Deimantis” direktorius Džildas Deimantis praėjusių metų balandžio – lapkričio mėnesiais sudarinėjo baldų gamybos sutartis su klientais, nors, įtariama, suvokė, kad bendrovė baldų nepagamins, neparduos, nepristatys ir nesumontuos. Manoma, kad vyras piktnaudžiavo klientų pasitikėjimu ir, kai galimai bendrovė jau buvo nemoki, imdavo iš užsakovų ne mažiau 60 proc. užsakomų baldų vertės avansą. Užsakovai sumokėjo sutartyse numatyto dydžio avansus, o kai kurie iš jų sumokėjo ir visą sutarties sumą. Uždaroji akcinė bendrovė sutartyse numatytų baldų nepagamino ir negrąžino pareiškėjams sumokėtų pinigų.

Turimais duomenimis, klientams padaryta žala siekia 93 tūkst. 500 eurų.

Įtariama, kad bendrovės „Deimantis” vadovas bei akcininkas Džildas Deimantis, galimai sąmoningai blogai valdė bendrovę ir taip nulėmė įmonės nemokumą.

Ikiteisminiam tyrimui vadovauja Šiaulių apygardos prokuratūros Baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorė. Tyrimą pagal Baudžiamojo kodekso 182 straipsnį (Sukčiavimas) ir 209 straipsnio 1 dalį (Nusikalstamas bankrotas) atlieka Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos ekonominių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnai.

Prokuratūra prašo atsiliepti asmenis, kurie taip pat galėjo nukentėti nuo Džildo Deimančio galimai padarytų nusikalstamų veikų.

Prašome informuoti prokurorę Aušrą Petkevičienę, el. p. ausra.petkeviciene@prokuraturos.lt arba tyrėją Jeleną Linartaitę, el. p. jelena.linartaite@policija.lt

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją