Duodamas interviu BBC, Y. Varoufakis sakė, kad jo šaliai bus taikoma tokia programa, kuri „įeis į istoriją kaip visų laikų didžiausia makroekonominio valdymo nesėkmė“.

Vertindamas Europos pasiektą susitarimą, akademikas tvirtina, kad ekonominių reformų programa žlugs, nepaisant to, kad ir kas apsiimtų ją vykdyti. Paklaustas, per kiek laiko ši programa subyrėtų, jis atsakė, kad „ji jau yra žlugusi“.

Anot buvusio Graikijos finansų ministro, ministras pirmininkas Alexis Tsipras, kuris pats yra atskleidęs, kad netiki finansinės pagalbos paketo idėja, neturėjo kitos išeities dėl susiklosčiusios situacijos šalyje ir privalėjo sutikti imtis reformų.

„Mums buvo leista pasirinkti, ar norime sau mirties bausmės, ar sutinkame kapituliuoti. Jis nusprendė, kad kapituliacija yra vienintelė strategija“, – sakė Y. Varoufakis.

A. Tsipras jau paskelbė apie ministrų kabineto pertvarkymą po maišto jo paties vadovaujamoje partijoje. Jis atleido kelis ministrus, balsavusius prieš reformas, tarp jų – energetikos ministrą Panagiotis Lafazanis, vieną iš aršiausių kritikų. Tiesa, Graikijos premjeras į atsilaisvinusias vietas kabinete nepanoro į įsileisti technokratų ar opozicijos politikų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (133)