Gegužės 19-21 d. sausakimša „Žalgirio“ arena stebės finalines stipriausio Europos krepšinio turnyro kovas. Šioje Nemuno saloje įsikūrusioje arenoje krepšinio rungtynių metų telpa apie 15 tūkst. žiūrovų. Ne paslaptis, kad įprastai didelė jų dalis savo automobilius palieka šalia esančio prekybos centro „Akropolis“ daugiaaukštėje aikštelėje.

Tačiau šį savaitgalį joje rasti vietą bus sudėtinga, kadangi „Akropolyje“ vyks akcija „Jamam“, o prekybos centras planuoja sulaukti dvigubai daugiau lankytojų nei įprastomis dienomis.

„Mūsų automobilių aikštelės užimtumas tiesiogiai koreliuoja su „Žalgirio“ arena, todėl ruošiamės pilnam aikštelės užimtumui“, – Delfi sako Kauno „Akropolio“ turto valdytoja Akvilė Kalvaitienė.

Negana to, visą savaitgalį automobilių statymas aikštelėje bus nemokamas, kai įprastai neapmokestinamos tik pirmos keturios stovėjimo valandos. Pasak „Akropolio“ atstovės, sprendimas netaikyti parkavimo mokesčio buvo priimtas krepšinio žiūrovų ir prekybos centro lankytojų patogumui.

„Ruošiamės didesniam lankytojų srautui, tikimės sulaukti dvigubai daugiau lankytojų nei įprastomis dienomis. Stipriname prekybos centro valymo ir apsaugos komandas viduje bei automobilių stovėjimo aikštelėje lankytojų srautams reguliuoti ir švarai užtikrinti“, – teigia A. Kalvaitienė.

Be to, „Akropolis“ pasistengė, kad šį savaitgalį prekybos centre lankytųsi ne tik nuolaidų medžiotojai, bet ir krepšinio mėgėjai. Eurolygos finalo ketverto metu, trečiajame prekybos centro aukšte, renginių aikštėje, specialiai renginiui bus įrengtas dvipusis ekranas, kuriame bus transliuojamos Eurolygos kovos.

„Taip pat, krepšinio sirgalių patogumui, penktadienį ir sekmadienį renginių aikštėje įsikūrusių restoranų darbo laikas pratęstas iki 23.30 val. Parduotuvės, paslaugų teikimo ir pramogų vietos prekybos centre dirbs įprastu darbo laiku“, – nurodo A. Kalvaitienė.

Keisis eismo organizavimas

Kaip arenos prieigose planuojama užtikrinti tvarką ir reguliuoti transporto srautus, Delfi klausė ir „Žalgirio“ arenos, tačiau ši į klausimus neatsakė.

Tuo metu Kauno miesto savivaldybė informuoja, kad šį savaitgalį, Nemuno saloje ir kitose centrinėse miesto erdvėse vykstant Eurolygos finalinio ketverto renginiams, bus ribojamas transporto eismas K. Donelaičio gatvės atkarpoje tarp Maironio ir A. Mickevičiaus g. Šia arterija galės važiuoti tik autobusai ir troleibusai.

Visas tris dienas – penktadienį, šeštadienį ir sekmadienį – eismą draudžiantys ženklai transporto priemones pasitiks nuo 9 val. iki vidurnakčio. Sprendimas priimtas dėl saugumo, Vienybės aikštėje įrengus didžiulę fanų zoną.

Be to, šiomis dienomis mieste bus papildomai organizuojamas autobusų maršrutas Geležinkelio stotis – „Žalgirio“ arena. Autobusai važiuos M. K. Čiurlionio g., Vytauto pr., Karo ligoninės g., Kaunakiemio g., Karaliaus Mindaugo pr., Prietilčio g., M. K. Čiurlionio g.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)