Parduotuvių lentynos jau pilnos prekių, tačiau kainų dar nematyti. Būsimas prekių kainas galima įvertinti naujajame kataloge.

Ketvirtadienio rytą Lietuvoje atsidarys 15 „Lidl“ parduotuvių: ką pasiūlys naujos parduotuvės pirkėjai galės pamatyti penkiose parduotuvėse Vilniuje, dviejose – Kaune, po vieną Klaipėdoje, Šiauliuose, Alytuje, Marijampolėje, Kėdainiuose, Kretingoje, Telšiuose ir Mažeikiuose. Ateityje prekybos tinklas žada plėsti parduotuvių tinklą.

Kiek mažmeninės prekybos rinkos yra pasiruošęs atsiriekti „Lidl“, mažmeninės prekybos tinklo atstovai neskelbia.

Lietuvoje duris atversiančios „Lidl“ parduotuvės yra naujausios prekybos tinklo koncepcijos: jos yra modernesnės, erdvesnės, daugiau dėmesio skirta prekių išdėstymui, kasoms, palyginus su užsienyje jau ilgus metus dirbančiomis šio prekės ženklo parduotuvėmis.

Žadama, kad prekių asortimente Lietuvos gamintojų produkcija sudarys apie 20 proc. Iš viso prekybos tinkle planuojamas 1,6 tūkst. prekių asortimentas.

„Lidl“ užsakymu „Nielsen“ atliktas internetinis pirkėjų tyrimas parodė, kad 10 proc. apklausos dalyvių yra pasiruošę tapti reguliariais „Lidl“ pirkėjais nuo pat parduotuvių atidarymo dienos. 75 proc. nori pirmiausiai išbandyti „Lidl“ parduotuves, o tik vėliau nuspręsti, ar jose lankysis toliau. Skelbta, kad „Lidl“ prekybos tinklo nežino tik 2 proc. respondentų.

DELFI primena, kad „Lidl Lietuva“ šalyje registruota 2002 m., tačiau po ketverių metų buvo nuspręsta prekybos tinklo plėtros planus sustabdyti. Vokiško mažmeninės prekybos tinklo atstovai vėl atnaujino idėją atidaryti parduotuves Lietuvoje 2011 m. Tuomet suburta komanda, skirta įeiti į naują rinką, pradėtas pirkti nekilnojamasis turtas bei pradėtos statyti parduotuvės.

Pirmąjį atidarymą prekybos tinklas šventė balandžio 14 d., kai buvo atidarytas logistikos centras Ramučiuose, netoli Kauno.

„Lidl“ parduotuvės veikia 26 šalyse. Iš viso mažmeninės prekybos tinklas turi apie 10 tūkst. parduotuvių. „Lidl“ šiuo metu planuoja pradėti savo veiklą ir JAV rinkoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1041)