Šiuo metu medicininių kaukių internetu galima įsigyti už pačias įvairiausias kainas.

Štai Pigu.lt 50 vnt. vienkartinio naudojimo 3-jų sluoksnių veido kaukių kainuoja nuo 14.99 Eur iki 27.99 Eur, o „Barbora“ tokį patį kiekį vienkartinių kaukių siūlo už 22.99 Eur, už vienetą – 0,46 Euro.

Vaistinėse kainos taip pat panašios. „Euro vaistinės“ internetinėje parduotuvėje 50 vnt. kaukių pakuotė kainuoja 29.99 Eur, o „Camelia“ vaistinėje – 25 Eur.

Didžiųjų prekybos tinklų atstovai sako galimiems padidėsiantiems medicininių kaukių pardavimams esantys pasiruošę.

„Maximos“ komunikacijos ir korporacinių reikalų departamento direktorė Ernesta Dapkienė „Delfi“ teigė, kad kaukių pardavimų augimą prekybos tinklas pastebėjo jau nuo liepos 27-osios bei teigė, kad jis ir toliau tęsiasi, tačiau, anot jos, tokio pardavimo šuolio, koks buvo šių metų balandžio viduryje, karantino metu, kol kas nėra.

„Esame pasiruošę laikytis sugrįžusios tvarkos dėvėti veido kaukes uždarose patalpose – turime pakankamą jų kiekį darbuotojams ir prekyboje.

Nuo rugpjūčio 1 dienos stebėsime, kad šios tvarkos laikytųsi ir pirkėjai. Kaip ir karantino metu, mūsų darbuotojai įspės kaukių ar kitų numatytų veido apsaugos priemonių nedėvinčius klientus – be jų jie nebus įleidžiami į parduotuvę.

Žinoma, tikimės ir savo klientų supratingumo dėl šios prevencinės priemonės, kuri skirta mūsų visų saugumui pandemijos metu padidinti. Neturintys kaukių galės jų įsigyti ir po vieną vienetą mūsų informacinėse kasose“, – komentavo ji.

Kaip teigė, šiuo metu populiariausia 50 vnt. vienkartinių medicininių kaukių pakuotė prekybos tinkle kainuoja 22,9 Eur, o viena vienkartinė kaukė – 0,6 Eur. Daugkartinės veido kaukės – nuo 2,99 iki 3,49 euro.

„Rimi Lietuva“ viešųjų ryšių vadovė Renata Keršienė taip pat patikino, kad pastaruoju metu prekybos tinklas pastebėjo padidėjusius medicininių kaukių pardavimus.

„Bendrai, šių prekių pardavimai liepą buvo kelis kartus didesni nei birželį. Suprasdami pirkėjų susirūpinimą bei remdamiesi turima patirtimi, turime sukaupę apsauginių kaukių atsargas bei darome papildomus užsakymus“, – sakė ji.

Šiuo metu „Rimi“ prekybos centruose ir el. parduotuvėje „Rimi.lt“ daugkartinio naudojimo kaukė kainuoja nuo 2,79 Eur/vnt., vienkartinė – 0,80 Eur/vnt.

Redakcija primena, kad kaukių dėvėjimas grąžintas tik uždarose patalpose. Tai – viešasis transportas, uždaros prekybos vietos, prekybos centrai, paslaugų teikimo vietos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (106)