M. Ortega balandį pakeis nuo 2011 metų pirmininko pareigas ėjusį Pablo Islą, rašoma bendrovės pranešime. 2005–2011 metais P. Isla ėjo valdybos pirmininko pavaduotojo pareigas.

M. Ortega „pastaruosius 15 metų dirbo įvairiose grupės veiklos srityse ir ypač prisidėjo prie „Zara“ prekių ženklo įvaizdžio bei mados pasiūlymų stiprinimo“, sakoma pranešime.

Amancio Ortega, 1975 metais Ispanijos šiaurės vakarų Galicijos regione su buvusia žmona Rosalia įkūręs greitosios mados milžinę „Zara“, yra vienas turtingiausių pasaulio žmonių.

„Zara“ savininkė „Inditex“ per pirmąjį 2021 m. pusmetį, skaičiuojant nuo vasario iki liepos, uždirbo beveik 1,3 mlrd. eurų grynąjį pelną.

„Šia kompanija gyvenau ir kvėpavau nuo pat vaikystės ir mokiausi iš visų puikių profesionalų, su kuriais dirbau per pastaruosius 15 metų“, – sakoma M. Ortegos pranešime.

„Visada sakiau, kad skirsiu savo gyvenimą puoselėti mano tėvų palikimą, žvelgdama į ateitį, bet mokydamasi iš praeities“, – pridūrė ji.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)