Pasak jo, tai kainuotų apie 60 mln. eurų, bet pajamos, V. Augustinavičiaus teigimu, būtų gautos įvedus aukštų pajamų progresyvumą, numatytą mokesčių reformoje.

„Prezidentas siūlo įvesti papildomą neapmokestinamą pajamų dydį už vaiką, jis galėtų siekti 87 eurus. Tokiu būdu būtų pasiekiamas ir kitas tikslas, kad pvz. asmuo, kuris uždirba minimalią algą ir turi du vaikus, tai jo bendras neapmokestinamas pajamų dydis pasiektų minimalios algos dydį, tai kitas strateginis Lietuvos tikslas“, – LRT radijui sakė prezidento patarėjas.

„Tai kainuotų apie 60 mln. eurų ir tai būtų mažesnės išlaidos, negu būtų gautos pajamos, jeigu būtų pagal mokesčių reformą įvestas aukštų pajamų progresyvumas, t.y. aukštos pajamos apmokestinamos ne pagal gavimo formą, bet pagal dydį. Šioje vietoje fiskališkai taip pat yra subalansuota“, – akcentavo jis.

ELTA primena, kad prezidento vyr. patarėja Irena Segalovičienė praeitą savaitę teigė, jog šalies vadovas siūlo įvesti šeimos mokesčio lengvatą ir taip mažinti nelygybę bei NPD artinti prie minimalios mėnesinės algos (MMA) – kas yra strateginis tikslas.

Tuo tarpu socialinės apsaugos ir darbo ministrė Monika Navickienė tvirtina, kad Prezidentūros siūlymas įvesti šeimos mokesčio lengvatą yra diskutuotinas, bet pastaraisiais metais yra nueita kitu – vaiko pinigų keliu ir vienos priemonės keisti kita nebereikėtų. Taip pat, pasak jos, Prezidentūra turėtų nurodyti kiek toks sprendimas kainuotų biudžetui ir koks būtų pajamų šaltinis.

Prezidentūros siūlymą taip pat kritikavo Seimo Biudžeto ir finansų komiteto (BFK) pirmininkas Mindaugas Lingė ir premjerės patarėjas Raimondas Kuodis.