„Lietuvoje pandemijos plitimas stabilizuojasi, tad dabar mūsų prioritetu tampa ekonominių priemonių, skirtų Lietuvai žengti iš krizės, įveiklinimas. TVF duomenys rodo, kad krizė mūsų šalį paveiks ne taip reikšmingai kaip 2009 metais, didžiausią įtaką tam turės narystė euro zonoje, užtikrinanti didesnį finansinį stabilumą ir santykinai mažą skolinimosi kainą, bei gera ekonominė situacija prieš prasidedant krizei. Tai leis greičiau grįžti į ekonomikos plėtros lygį, buvusį prieš prasidedant pandemijai“, – sakė prezidentas.

Pokalbyje aptartas šalies ekonomikos fiskalinio skatinimo paketas ir apsikeista mintimis apie efektyvias pasaulines COVID-19 paveiktos ekonomikos gaivinimo praktikas.

Pokalbio metu dėmesio skirta kainų reguliavimo klausimui šalyje. TVF atstovai teigė, kad kainų reguliavimas yra nepatartinas įrankis, nes iškraipo rinkos ekonomikos balansą, siunčia klaidinančius signalus, paprastai turi ilgalaikį neigiamą poveikį tiek prekių pasiūlai, tiek visos valstybės ekonomikos funkcionavimui.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (277)