Kaip „Delfi“ jau skelbė, Ekonomikos ir inovacijų ministerija (EIM) Vyriausybei pateikė tris pasiūlymus dėl karantino sąlygų švelninimo. Ministerijos nuomone, vasario 1 dieną jau būtų galima slidinėti lauko kalnų slidinėjimo centruose, kurių Lietuvoje yra šeši. Vasario 8 dieną galėtų atsidaryti parduotuvės, turinčios išėjimus į lauką, taip pat būtų atnaujintas grožio paslaugų teikimas. Tačiau – su dideliais apribojimais.

Trečiadienį Vyriausybė nusprendė karantiną pratęsti iki vasario 28 dienos su visais galiojančiais apribojimais. Premjerė Ingrida Šimonytė reaguodama į EIM siūlymus teigė, kad kol kas tęsiasi diskusijos su slidinėjimo centrais.

„Kol kas tokių sprendimų priimta nėra, jokių konkrečių datų nėra fiksuota. EIM pasiūlymai yra, turbūt, parengti atsižvelgiant į ministerijos mandatą. Žinoma, pakankamai atsakingai vertinant situaciją ir sudėliojant tam tikrus etapiškumus.

Dėl slidinėjimo centrų ta diskusija vyksta ir, manau, kad dar vyks kelias artimiausias dienas. Yra keletas niuansų dėl sąlygų, kuriomis ši veikla lauke gal ir galėtų veikti, bet problemų, kurių nenorėtume sukelti tai lūkesčių, kad tai paskata žmonėms judėti iš vienos savivaldybės į kitą. Tai ar mums pavyks rasti tokį režimą, kuris tenkins ir pačius slidinėjimo centrus, kad jie matytų prasmę atsidaryti, ir taip pat epidemiologinę situaciją, tam dar reikia kelių dienų diskusijų, tada galėsime prie to klausimo grįžti“, – nurodė I. Šimonytė.

Pasak ministrės pirmininkės, šį penktadienį vyksiančiame Vyriausybės pasitarime ir pirmadienio Valstybės ekstremalių situacijų komisijos posėdyje bus aptariami naujausi duomenys ir dinamika.

„Tuomet žiūrėsime, ar trečiadienį galime grįžti prie kažkokių jau aiškesnių datų ir konkretesnių sprendimų. Kol kas, matyt, yra tas, ką privalome padaryti, kad būtų tam tikras teisinis aiškumas“, – kalbėjo I. Šimonytė.

Kaip primena BNS, Lietuvoje karantinas paskelbtas pernai lapkričio 7 dieną, nuo gruodžio 16 dienos jo režimas sugriežtintas ir šiuo metu galioja iki sausio 31-osios.

Šiuo metu šalyje uždaryta daugelis parduotuvių, sporto ir laisvalaikio praleidimo vietų, apribotas žmonių judėjimas tarp savivaldybių ir susibūrimai tiek namuose, tiek viešose vietose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (110)