"Antradienį į Lietuvą atvyksta Europos Komisijos delegacija, su jos ekspertais tardamiesi mes ieškosime būdų, kaip efektyviau panaudoti Europos Sąjungos lėšas tam, kad kaip tik padėtume kurtis darbo vietoms, kurios būtų patrauklios jaunimui. Mes taikome ir mokesčių lengvatas tiems darbdaviams, kurie įdarbina jaunimą. Galvojame ir apie visą eilę kitų papildomų priemonių", - interviu Lietuvos radijui sakė premjeras.

Jo teigimu, svarbiausia Vyriausybės užduotis - siekti, kad nepaisant visų Europos problemų, Lietuvos ekonomika išlaikytų spartų atsigavimo ir augimo tempą.

"Tik auganti ekonomika ir gali kurti naujas darbo vietas. Tik kuriantis naujoms darbo vietoms galime matyti perspektyvą, kaip mažės nedarbas, taip pat ir jaunimo nedarbas", - sakė A.Kubilius.

"Be abejo, pati nedarbo apimtis išlieka tikrai sudėtinga ir ypač skausminga, kai kalbame apie jaunimo nedarbą", - pridūrė A.Kubilius.

Lietuvoje, Ispanijoje, Graikijoje, Slovakijoje, Italijoje, Portugalijoje, Latvijoje ir Airijoje jaunimo nedarbo lygis yra daug didesnis nei ES vidurkis. Lietuvoje darbo neturi 31,1 proc. jaunimo, į šią kategoriją patenka 16-24 metų asmenys, kurie nesimoko ir nedirba.

2007-2013 metų Europos socialinio fondo Lietuvai skirtų lėšų suma siekia 3,2 mlrd. litų, tačiau didžioji dalis šių lėšų jau yra panaudota.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją