„Kai tas pačias vertybes išpažįstančios ir panašiai strategiškai mąstančios valstybės žengia kartu, jos greičiau pasiekia bendrus tikslus. Todėl mūsų Vyriausybės prioritetas ir visos šalies žmonių interesas yra visateisė narytės EBPO. Būdama ekonomiškai pažangiausių pasaulio valstybių bendrijoje, Lietuva sustiprins savo konkurencingumą, įgaus naują pagreitį ekonomikos augimui“, – sakė Vyriausybės vadovas.

Lietuvos Ministras Pirmininkas padėkojo EBPO vadovui už paramą Lietuvai siekiant narystės organizacijoje ir dalyvaujant derybų procese. „Svarbu ne kaip greitai, o kaip gerai vyksta narystės procesas“, – pažymėjo A. Gurria. „Todėl reikia atidžiai įvertinti pateiktas rekomendacijas ir laiku įgyvendinti reikiamas pertvarkas. Dirbame kartu su Jumis, dirbame Jums“, – pridūrė EBPO generalinis sekretorius.

Susitikime pabrėžta, kad Lietuva atsakingai įgyvendina bendrą Lietuvos ir EBPO veiksmų planą, kartu su užsienio šalių ekspertais peržiūri valstybės įmonių, inovacijų politikos, ekonominio vertinimo, jaunimo užimtumo ir rinkos atvirumo valdymo sritis.

„Mūsų institucijos nuosekliai ir atsakingai dirba pertvarkydamos atskirų šalies ūkio sričių valdymo modelį, kad atitiktų aukščiausio lygio tarptautinius standartus. Tikimės, jog stojimo procese bus tinkamai atsižvelgta į Lietuvos įdirbį“, – susitikime pažymėjo premjeras.

2015 metų balandžio 9 dieną EBPO Tarybos posėdyje buvo priimtas sprendimas pakviesti Lietuvą pradėti stojimo į organizaciją procesą. Oficialus sprendimas paskelbtas šių metų birželio 4 dieną EBPO Ministrų taryboje, dalyvaujant Lietuvos Ministrui Pirmininkui A. Butkevičiui. Liepos mėnesį EBPO patvirtino individualų stojimo į organizaciją veiksmų planą, kuriame išdėstyti reikalavimai Lietuvai ir tolesnės stojimo sąlygos. Šiuo metu vyksta spartūs plano vykdymo darbai, derybų procesą tikimasi baigti per trejus metus.

EBPO – tai organizacija, dažniausiai apibūdinama kaip sėkmingų valstybių klubas. Tai ekspertų forumas, kuriame valstybės formuoja bei plėtoja naujas ekonominės bei socialinės politikos gaires, kurios vėliau perkeliamos į praktinį valstybių gyvenimą. Šiuo metu EBPO priklauso 34 valstybės.

Baigdamas vizitą Paryžiuje Vyriausybės vadovas A. Butkevičius taip pat susitiko su neformalaus Prancūzijos lietuvių verslo klubo ir Prancūzijos lietuvių bendruomenės nariais. Ministras Pirmininkas supažindino juos su priemonėmis, kurių ėmėsi Vyriausybė, kad užtikrintų tvarų ekonomikos augimą, taip pat pabrėžė užsienyje gyvenančių lietuvių vaidmenį kuriant Lietuvos ateitį.