Asociacija taip pat akcentuoja, kad verslas būtų pasirengęs organizuoti skiepijimo įmonėse procesą, kurį vykdytų savo lėšomis ir jėgomis.

Kreipimesi asociacija dėsto, kad dalis verslo negali dirbti nuotoliniu būdu. Nepaisant taikomų visų įmanomų darbuotojų saugos priemonių, dalyje gamybos įmonių dėl veiklos specifikos atsiranda koronaviruso atvejų protrūkių.

„Asociacijos skaičiavimais, 300 darbuotojų turinti ir pamainomis dirbanti gamybos įmonė, izoliuojanti vieną pamainą, per dešimt dienų vidutiniškai patiria 1,3 mln. eurų nuostolių dėl nepagamintos produkcijos, o tokios situacijos taip pat kenkia santykiams su klientais, sutartims ir reputacijai tiekimo grandinėse“, – teigiama pranešime.

Dėl šios priežasties asociacija siūlo atsižvelgti į pramonės ir gamybos įmonių darbuotojų kuriamą ekonominę vertę, darbo pamainomis kontaktiniu būdu neišvengiamumą ir, didėjant gaunamų vakcinų skaičiui, svarstyti darbuotojų skiepijimo įmonėse vienu metu galimybę.

„Tokiu atveju įmonių darbuotojai imunitetą koronavirusui įgytų vienu metu. Įmonėse nereikėtų testuoti pagal bendrą gyventojų eilę ir amžiaus grupes dar neskiepytų darbuotojų, aiškintis, kurie iš jų jau paskiepyti, o kurie dar privalo būti testuojami ar izoliuojami, t. y., būtų mažinama ir administracinė koronaviruso rizikos suvaldymo našta“, – rašoma kreipimesi.

Pasak asociacijos, jei Vyriausybė pritartų tokiai gamybos įmonių darbuotojų skiepijimo tvarkai, verslas yra pasirengęs organizuoti darbuotojų skiepijimo įmonėse procesą derinant su savivaldybių administracijomis savo lėšomis ir savo jėgomis.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)