JAV prekeivių teigimu, Kinijos valstybinės bendrovės įsigijo mažiausiai 500 tūkst. tonų JAV sojos pupelių. Sandorių vertė gali siekti 180 mln. dolerių.

Prekybos atsinaujinimas rodo, kad arši galiūnių dvikova pasaulio prekybos arenoje gali artėti pabaigos link po to, kai Didžiojo dvidešimtuko (G20) šalių susitikime Buenos Airėse susitiko D. Trumpas ir Xi Jinpingas.

Vienas prekeivis „Reuters“ tikino žinąs apie devynis krovininius laivus, kuriais sojos pupelės bus plukdomos į Kiniją. Antrasis prekeivis, turintis informacijos apie sandorius, teigė, esą Kinijos valstybinės įmonės užsisakė mažiausiai 12 laivų sojos pupelių, kurios į Kiniją turės būti atplukdytos sausio-kovo mėnesiais.

„Kinija šį rytą (Lietuvos laiku - vakarą) pradėjo nuo aktyvios prekybos. Atrodo, kad mes sugrįžtame į normalų režimą“, - tikino antrasis prekeivis.

Tikėtina, kad sojos pupelės bus plukdomos iš javų terminalų Jungtinių Valstijų Ramiojo vandenyno pakrantėje tiesiai į Kiniją.

Kinija praeitais metais buvo didžiausia JAV sojos pupelių pirkėja, importuojanti apie 60 proc. visų iš Jungtinių Valstijų eksportuojamų sojos pupelių. Tačiau po to, kai Pekinas, atsakydamas į JAV muitus, liepos 6 d. įvedė muitų tarifą sojos pupelių importui iš JAV, Kinijos įmonės vengė pirkti amerikietiškas sojos pupeles.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)