Internetinis portalas racyja.com skelbia, kad Lenkijoje, Balstogėje, esantį prekybos centrą „Outlet“ bus vykdomi nemokami autobusų reisaiGardino.

Jau paskelbti trys reisai – rugsėjo 19, 20 d. ir spalio 3 d. Ar nemokami reisai bus ir toliau vykdomi, kol kas nėra nuspręsta.

Nemokamai į Lenkiją vežantis autobusas Gardiną paliks 7 val. ryto ir prie prekybos centro Lenkijoje pirkėjus žada išleisti 9 val. ryto. Po trijų valandų, skirtų apsipirkimui, autobusas vėl pajudės atgal į Baltarusiją. Vežėjas informuoja, kad pirmajame reise jau visos vietos užsakytos.

Racyja.com prideda, kad mokamas bilietas autobusu iš Minsko į Balstogę kainuoja apie 17,5 euro (350 tūkst. Baltarusijos rublių), iš Gardino – nuo 5,5 euro iki 7,5 eurų (110 tūks. - 150 tūkst. Baltarusijos rublių).

Kelionių organizatorių siūloma apsipirkimo kelionė iš Minsko į Balstogę baltarusiams kainuoja apie 22,5-30 eurų, priklausomai nuo dienos ir programos.

Vilniaus „Akropolis“ stebi baltarusių daugėjimą

„Akropolis LT“ nuomos skyriaus vadovė Virginija Semsienė skaičiuoja, kad šią vasarą sostinės „Akropolyje“ apsilankė daugiau baltarusių nei pernai.

Skaičiuojama, kad rugpjūtį, lyginant su praėjusių metų rugpjūčiu, pardavimai pirkėjams iš kaimyninės valstybės padidėjo 6,7 proc.

Pasak V. Semsienės, pirkėjų iš Baltarusijos srautas Vilniaus „Akropolyje“ nuosekliai augo nuo 2007 m. iki pernai gegužės.

„Tačiau pernai dėl geopolitinių įvykių, jis buvo pradėjęs po truputį mažėti. Ypač tai buvo jaučiama 2015 m. pradžioje, kai Baltarusijos rublis euro atžvilgiu nuvertėjo trečdaliu. Tačiau dabar matome, kad situacija keičiasi, o pirkėjų iš Baltarusijos skaičius vėl didėja. Jei šios tendencijos laikysis ir toliau, galime tikėtis, kad šiais metais Vilniaus „Akropolyje“ pirkėjų iš Baltarusijos apsilankys tiek pat ar net kiek daugiau nei pernai“, - komentavo pašnekovė.

Iš viso „Akropolis LT“ skaičiavimu, pirkėjai iš ES nepriklausančių šalių paskutiniais metais sudarė iki 5 proc. visų pirkėjų šiame prekybos centre Vilniuje. Iš šių pirkėjų net 90 proc. sudarė baltarusiai.

„Baltarusijoje jau ne vienerius metus vykdome įvairias rinkodaros akcijas, pranešame apie Vilniaus „Akropolio“ naujienas, akcijas, naujas parduotuves, prekių ženklus. Į „Akropolį“ baltarusiai atvažiuoja ir savu transportu, ir organizuotomis grupėmis, nes Baltarusijos turizmo agentūrų maršrutuose tai yra vienas iš lankytinų Vilniaus taškų. Daug pirkėjų iš kaimyninės šalies Vilnių pasiekia traukiniais ir maršrutiniais autobusais, nes taip išvengia eilių pasienio punktuose. Jų ir vilniečių patogumui iš stoties į „Akropolį“ ir atgal kursuoja maršrutinis autobusiukas“, - paklausta, kaip viliojami pirkėjai iš Baltarusijos atvykti savo rublius išleisti Lietuvoje, pasakojo V. Semsienė.

Pasak jos, daugiausia baltarusiai „Akropolyje“ domisi drabužiais, avalyne, buitine technika ir kosmetika.

DELFI primena, kad, Turizmo departamento duomenimis, pernai metais Lietuva sulaukė 606,1 tūkst. vienadienių lankytojų iš Baltarusijos. Kalbant apskritai per vienadienę kelionę užsienietis Lietuvoje vidutiniškai išleido po 92 eurus. Išlaidos pirkiniams sudaro apie 51 proc. visų išlaidų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (170)