Su policijos atlikto ikiteisminio tyrimo duomenimis susipažinęs teismas nusprendė, kad iš parduotuvės lašišą už labai mažą kainą nusipirkusi pardavėja turės sumokėti 5 MGL dydžio (650 Lt) baudą.

Šiuo metu kitoje maisto prekių parduotuvėje dirbanti Eglė S. į pareigūnų akiratį pakliuvo gegužės 5-ąją, kai prekybos centro apsaugininkai iškvietė policiją.

Paaiškėjo, kad žuvies skyriaus pardavėja dirbusi mergina ant 149,57 Lt vertės supakuotos lašišų filė užklijavo etiketę nuo 4,19 Lt vertės lašišų sriubai rinkinio ir šią prekę perdavė nieko apie tai nežinojusiai savo nepilnametei seseriai.

Pardavėjos apgaulę pastebėjo itin akylūs prekybos centro apsaugininkai – jie stebi ne tik įtartinus pirkėjus, bet ir labai pigiai apsipirkti norinčius pardavėjus.

Baudžiamojon atsakomybėn patraukta pardavėja prisipažino, kad ketino apgauti savo darbdavius. Ji sakė, kad lašišos filė suvyniojo į baltą popierių ir įdėjusi į didelį maišą laikė žuvies skyriaus spintelėje.

„Po kiek laiko ant svarstyklių užsidėjau maišelius ir surinkusi brūkšninį kodą „lašišų rinkinys sriubai“, atsispausdinau etiketę, kurią užsiklijavau ant paprasto polietileninio maišelio, – sakė Eglė S. – Vėliau parašiau seseriai trumpamąją telefono žinutę, kad ateitų į parduotuvę. Kai ji atėjo, perdaviau maišą, kuriame buvo supakuota lašišų filė“.

Pardavėja sakė, kad su nepilnamete nuėjo iki kasos ir pardavėjai padavė maišelį, ant kurio buvo užklijuota rinkinio sriubai etiketė.

„Ji išėjo, o aš nuėjau į lauką parūkyti, po 7 min. atėjo apsaugos darbuotojas ir liepė eiti kartu su juo į apsaugos kambarėlį – čia buvo sesuo“, – pardavėja teigė, kad tada apsaugos darbuotojas išpakavo lašišų filė, pasvėrė ir atspausdino etiketę su svoriu ir tikrąja kaina.

Prekybos centro apsaugininkas pareigūnams atskleidė, kodėl jam sukėlė įtarimų pardavėja.

„Per vaizdo stebėjimo kamerą stebėjau žuvies kasos darbuotoją, kuri tvarkė lašišą – stebėjau, nes pardavėja sukėlė įtarimą, kai lašišą supakavo į popierių, o vėliau sudėjo į maišą ir padėjo į lentyną“, – apsaugininkas pažymėjo, kad tuo metu skyriuje nebuvo pirkėjų.

Vėliau, pasak apsaugininko, tapo aišku, kad pardavėja sukčiauja – buvo užfiksuota, kaip ji prie kasos pardavėjai paduota skenuoti kitos prekės kodą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (374)