Paukštyno vadovų teigimu, nauja produkcija - kiaušiniai be lukštų - jau sulaukė didelio ne tik kiaušinius maisto produktų gamyboje kasdien naudojančių kepyklėlių, kavinių ar švietimo įstaigų valgyklų vadovų, bet ir sportininkų dėmesio.

Kaip rašo dienraštis „Vakarų ekspresas“, įdiegęs naują ir unikalią šalyje technologiją Ylakių paukštynas, priklausomai nuo rinkos poreikių, iš viso planuoja per parą perdirbti nuo vienos iki keturių tonų lietuviškų kiaušinių.

"Kiaušinių perdirbimo ceche sumontuota itin moderni italų gamybos įranga. Kiaušinių baltymai ir tryniai mechaniškai atskiriami nuo lukštų, pasterizuojami bei vėliau supilstomi į skirtingo tūrio sterilias pakuotes, - teigė "Mažeikių rugelio" valdybos pirmininkas Gintautas Šmaižys.

Jo teigimu, nors Lietuvoje jau yra paukštynų, gaminančių kiaušinių masę maisto pramonės reikmėms, bendrovės "Mažeikių rugelis" Ylakių paukštynas yra vienintelis Baltijos šalyse, šią produkciją pilstantys į nedideles pakuotes, skirtas mažmeninei rinkai.

Naujame Ylakių paukštyno kiaušinių perdirbimo ceche šiandien jau gaminami trys produktai - pasterizuoti kiaušinių baltymai, tryniai ir suplakta bendra kiaušinių masė. Gaminiai supilstyti į keturių dydžių pakuotes - 0,5 l, 1 l, 5 l ir 10 l.

Pasak G. Šmaižio, naujajame ceche įdiegta įranga leidžia ateityje gaminti ir kiaušinienių pusgaminius ar panašius produktus.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (35)