„Akivaizdu, kad tai labai nemaloni istorija“, – „Delfi Arileht“ teigė LHV pensijų fondus valdančios bendrovės „LHV Varahaldus“ vadovas Vahuras Vallistu. 

Pasak jo, nė vienas investuotojas nėra patenkintas susiklosčiusia padėtimi. Dabar, jo teigimu, kyla klausimas, kaip ši problema bus išspręsta.

Praėjusių metų lapkričio pabaigoje „BaltCap“ pastebėjo, kad iš jo pirmojo infrastruktūros fondo Lietuvoje dingo pinigai. Dėl šios priežasties buvo nutraukta sutartis su fondo partneriu Lietuvoje Šarūnu Stepukoniu.

Į fondą „BaltCap“ investavo „Swedbank“, LHV ir SEB pensijų fondai. 

Stadiono statybos

Kiek fondas prarado pinigų, visuomenei kol kas nėra žinoma. Vietos pensijų fondai, kurių investicijos į šį fondą siekia milijonus eurų, taip pat laukia atsakymų. Lietuvos žiniasklaidoje sklando spėlionės, kad žala gali siekti iki 25 mln. eurų, kurie, kaip įtariama, galėjo būti pralošti internetiniuose kazino, tačiau šie teiginiai nėra patvirtinti.

Kitais vertinimais, fondas galėjo netekti kiek mažiau pinigų.

Atliekami specialūs auditai

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)