Praėjusią savaitę paskelbti duomenys parodė, kad Vokietijos ekonomika per pirmuosius tris metų mėnesius, palyginti su ankstesniu ketvirčiu, išaugo 0,8 proc. dėl sustiprėjusios vidaus paklausos. Palyginti su analogišku ketvirčiu prieš metus, šalies BVP išaugo 3,3 proc. Statybos sektoriaus augimą palaikė neįprastai švelni žiema.

Nors Vokietijos ekonomika augo spartesniais tempais, bendras euro zonos BVP augimas pirmąjį ketvirtį siekė tik 0,2 proc., palyginti su ankstesniu ketvirčiu, ir 0,8 proc. - palyginti su 2013 m. pirmuoju ketvirčiu. Silpnesnis bendras euro zonos augimas padidino tikimybę, kad Europos centrinis bankas per kitą monetarinės politikos posėdį, vyksiantį birželio 5 dieną, toliau švelnins monetarinę politiką.

"Artimiausiais mėnesiais Vokietijos ekonomikos augimą daugiausia skatins vidaus augimas", - rašo mėnesinėje apžvalgoje Vokietijos centrinis bankas. Jis perspėjo: "Išorinių grėsmių tikimybė neseniai išaugo, daugiausia dėl padidėjusių ekonominių rizikų kai kuriose besivystančiose rinkose ir dėl didelio geopolitinio neapibrėžtumo Rytų Europoje".

Vis dėlto prognozuojama, kad Vokietijos ekonomika toliau augs, teigiama banko prognozėje. "Augimo tempai greičiausiai bus "gana lėti" antrąjį metų ketvirtį", - rašo bankas. Tačiau lėtesnių augimo tempų "nereikėtų vertinti kaip pagrindinės ekonomikos varomosios jėgos susilpnėjimo", teigiama banko biuletenyje.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)