Konkurencijos taryba pranešė gruodžio 5 dieną gavusi „Edenred“ prašymą netiesiogiai, per jos kontroliuojamą bendrovę „Arėja“ įgyti 60 proc. „EBV Finance“ akcijų.

Taryba nurodo, kad „Edenred“ grupė visame pasaulyje teikia įvairius mokėjimo sprendimus. „Edenred“ valdomos Danijos „Nikosax“ ir Lenkijos UTA Lietuvoje teikia mokesčių grąžinimo (PVM ir akcizų) bei degalų kortelių paslaugas. „Nikosax“ veikia toje pat rinkoje, kaip ir „EBV Finance“ – pastaroji teikia mokesčių (PVM ir akcizų) grąžinimo paslaugas transporto įmonėms Lietuvoje ir kitose Europos šalyse.

Registrų centro duomenimis, bendrovės „Arėja“ akcininkė yra Prancūzijos „Edenred Fleet and Mobility“, o „EBV Finance“ akcininkė – „EBV Group“.

Pastarosios akcininkės yra bendrovė „AK Kapitalas“, kurios vienintelis akcininkas yra Valentas Jonušas, ir „Magnus Investments“, kurios vienintelis akcininkas yra „EBV Finance“ direktorius Marius Svidinskas.

Jis teigė, kad akcijų pardavimo sandorį numatoma baigti kitų metų balandį.

„Nuspręsta parduoti dėl to, kad „EBV Finance“ galėtų dar greičiau augti, plėstis į kitas Europos šalis, bei galėtų dar greičiau pasiekti savo tikslą – tapti didziausia šios verslo srities korporacija Europoje“, – BNS pirmadienį komentavo M. Svidinskas.

Pasak jo, po sandorio užbaigimo „EBV Group“ akcininkų struktūra liks nepasikeitusi – „Magnus investments“ ir „AK Kapitalui“ priklausys po 50 proc. akcijų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją