Laiške pažymima, kad nerimą kelia ir viešumoje pasirodžiusi informacija apie tai, kad Kinija ketina įvesti ekonomines sankcijas Lietuvai. LPK pabrėžia, kad ekonominės sankcijos ir eksporto blokavimas ir importo į Lietuvą užkirtimas, tiekimo grandinių trūkinėjimas, pristabdytas investuotojų į Lietuvą apsisprendimo greitis daro Lietuvos verslą nekonkurencingą kitų valstybių atžvilgiu. Konstatuojama, kad tokia užsitęsusi situacija kai kurioms mūsų įmonėms gali lemti jų veiklos sustabdymą.

LPK nuomone, ES turėtų išnaudoti visas įmanomas politines ir teisines priemones Kinijos ekonominiam karui prieš Lietuvą stabdyti. Su apgailestavimu konstatuojama, kad iki šiol nematoma jokio ES institucijų įsitraukimo ir paramos ES lygiu Lietuvai ir jos įmonėms, nepaisant to, kad ekonominio spaudimo ir prievartos veiksmai Lietuvos verslo atžvilgiu yra vykdomi jau ne vieną savaitę ir situacija kasdien darosi vis sudėtingesnė.

Labai svarbu, kad Lietuvos valdžios institucijos išnaudotų ir narystę kitose tarptautinėse organizacijose, tokiose kaip EBPO, informuojant jas ir siekiant poveikio Kinijai dėl prieš Lietuvą nukreiptų veiksmų, taip pat siekti poveikio Pasaulio prekybos organizacijoje. Tuo pačiu LPK prašo įgalinti visus galimus dvišalio bendradarbiavimo formatus, siekiant ES valstybių narių ir Transatlantinio bendradarbiavimo partnerių solidarumo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (31)