„Antrasis „Pramonės skaitmeninimas LT“ kvietimas parodė, kad Lietuvoje labai sparčiai daugėja pramonės įmonių, savo veiklos procesams keliančių aukščiausius reikalavimus ir siekiančių įgyvendinti skaitmeninę transformaciją“, – pranešime sakė agentūros direktorius Aurimas Pautienius-Želvys.

Didžiausia įmonių prašomo finansavimo suma siekai 2,9 mln. eurų, mažiausia – beveik 22 tūkst. eurų. Vidutiniškai prašoma apie 425 tūkst. eurų.

Iš viso šiuo antruoju kvietimu verslui buvo numatyta paskirstyti daugiau nei 15 mln. eurų, tačiau Vyriausybės birželį patvirtintame Lietuvos ateities ekonomikos DNR plane įvardijama papildoma 20 mln. eurų suma pramonės skaitmeninimo projektams.

Daugiausiai paraiškų sulaukta iš įmonių, veikiančių Vilniaus (37 proc.) ir Kauno (29 proc.) apskrityse. Iš Panevėžio apskrities gauta apie 12 proc. visų paraiškų, iš Klaipėdos ir Šiaulių apskričių – po 6 procentus.

Agentūros teigimu, daugiausiai – 20 proc. – paraiškų teikė baldus bei metalo gaminius gaminančios įmonės.

Paraiškas 154 įmonės pateikė per antrąjį kvietimą – pirmajame paramos prašė 29 įmonėmis mažiau.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)