Tuo tarpu 4 proc. įmonių visai neturėjo investicijų (prieš metus tokių buvo 5 proc.). Didžiausia dalis įmonių, palyginti su pernai investavusiomis įmonėmis, buvo pagrindinių metalų gamybos veiklose, mažiausia – popieriaus ir popieriaus gaminių gamybos veiklose.

Kaip praneša Statistikos departamentas, pramonės įmonių vadovai prognozuoja, kad investicijos 2021 metais didės – taip teigė 34 proc. vadovų. 41 proc. planuoja tokias pat investicijas kaip ir šiemet, mažėjimą numato 18 proc., o 7 proc. apklaustųjų investuoti neketina. Prognozuojama, kad didžiausia dalis įmonių investuos pagrindinių metalų gamybos veiklose.

Apklausos duomenimis, šiemet pramonės įmonės investavo į įrenginių atnaujinimą (36 proc.), gamybinio pajėgumo plėtrą (29 proc.), produkcijos gamybos modernizavimą (15 proc.) bei kitus tikslus (20 proc.). Šiais metais, palyginti su pernai, mažiau įmonių investavo į gamybinio pajėgumo plėtrą ir daugiau – kitiems tikslams.

Kitąmet 31 proc. apklaustų įmonių vadovų planuoja investuoti į senų įrenginių pakeitimą, 26 proc. – į gamybinio pajėgumo plėtrą, 18 proc. žada skirti investicijų produkcijos gamybai modernizuoti.

Apklausos duomenimis, investicijas labiausiai skatina gaminamos produkcijos paklausa – šią priežastį nurodė 84 proc. įmonių vadovų. Didelę įtaką investicijoms turi ir naujų technologijų plėtra bei kvalifikuota darbo jėga (79 proc.), taip pat finansiniai ištekliai arba numatomas pelnas (76 proc.).

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)