Kaip praneša Statistikos departamentas, metinės infliacijos lygį daugiausia lėmė per 2010 metus 14,5 proc. pabrangusios būsto, vandens, elektros, dujų ir kito kuro grupės prekės ir paslaugos, 6,1 – maisto produktai ir nealkoholiniai gėrimai, 8,4 procento – transporto prekės ir paslaugos ir po 3 procentus atpigę drabužiai ir avalynė bei būsto apstatymo, namų apyvokos įrangos ir kasdienės būsto priežiūros prekės ir paslaugos, 3,6 procento – ryšių prekės ir paslaugos.

Vartojimo prekės per metus pabrango 5,2 procento, o paslaugos atpigo 0,3 procento.

Metinė infliacija 2010 m. gruodžio mėn. SD grafikas.

2010 m. gruodžio mėn., palyginti su lapkričio mėn., vartojimo prekių ir paslaugų kainos padidėjo 0,8 proc. Minėto laikotarpio bendrajam vartotojų kainų pokyčiui didžiausią įtaką turėjo 4 procentais pabrangusios transporto prekės ir paslaugos, 1,2 procento – maisto produktai ir nealkoholiniai gėrimai, 0,4 procento – būsto, vandens, elektros, dujų ir kito kuro grupės prekės ir paslaugos ir po 0,5 procento atpigę drabužiai ir avalynė bei būsto apstatymo, namų apyvokos įrangos ir kasdienės būsto priežiūros prekės ir paslaugos.

Vartojimo prekių kainos per minėtąjį laikotarpį padidėjo 0,9 procento, paslaugų – 0,4 procento.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją