Kaip penktadienį informavo Generalinė prokuratūra, šią savaitę atliekant kratas dalyvavo daugiau nei 100 Kauno ir Vilniaus policijos, Valstybinės mokesčių inspekcijos pareigūnų, kratų metu rasta beveik 180 tūkstančių eurų grynaisiais.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, vienos Kauno įmonės direktorė V. D., veikdama su sau pavaldžiais darbuotojais ir kitų, panašią veiklą vykdančių įmonių savininkais, galimai organizavo apgaulingą buhalterinę apskaitą, taip siekiant nuslėpti mokesčius.

Įtariama, kad nuo 2020 metų V. D. organizuotoje grupuotėje veikę jos darbuotojai užsakovams gėles pristatinėjo ir pardavinėjo be apskaitos dokumentų, nefiksuojant jų pardavimo kasos aparatu, o įmonės vairuotojams buvo nurodoma pinigus surinkti grynaisiais ir pristatyti juos minėtai direktorei V. D., kuri vėliau buhalterijai galėjo pateikti realybės neatitinkančius duomenis.

Įtariama, kad pagal tokį nusikalstamą mechanizmą veikė beveik 10 juridinių asmenų.

Įtariamiesiems pareikšti įtarimai dėl apgaulingo finansinės apskaitos tvarkymo ir organizavimo bei dėl neteisingų duomenų apie pajamas, pelną ar turtą pateikimo. Už šias nusikalstamas veikas griežčiausia numatoma bausmė – laisvės atėmimas iki aštuonerių metų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)