„Ką darai, kai nori, kad viešoje erdvėje niekas nepastebėtų naujienos? Paskelbi ją penktadienį 17 val. Praėjusį penktadienį darbo dienos pabaigoje Finansų Ministerija išleido žinutę, kad 2022 metų aštuonių mėnesių centrinės valdžios biudžeto perteklius buvo 939 mln. eurų”, – savo feisbuko paskyroje teigia T. Povilauskas.

„Tokiais labai gerai atrodančiais skaičiais, matyt, nelabai norima garsiai dalintis dėl to, kad tai suteikia progą politikams siūlyti nepamatuotas naujas paramos priemones verslui ir gyventojams remiantis”, – pridūrė jis.

Pasak jo, galbūt būtų geriau, jei Finansų ministerija pasakytų, kad toks geras rezultatas iki metų pabaigos neišsilaikys.

„Tik rugpjūtį perteklius buvo jau kiek mažesnis negu tokį patį mėnesį prieš metus. Be to, geriau visada pasilikti rezervų blogesniems laikams, kurie, panašu, ta kryptimi ir juda. Tikėtina, kad tokios žinutės bus aiškiai išsakytos ateinantį penktadienį”, – sakė ekonomistas.

„Taip, šį penktadienį (įdomu, kodėl vėl pasirinktas penktadienis) Vyriausybė pristatys kitų metų biudžeto projektą. Laukti liko nebedaug”, – pridėjo jis.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją