„Tai tik pirmas mūsų plėtros žingsnis viename nuostabiausių Latvijos miestų Liepojoje esančiame uoste. Ateityje, tikrai bus dar ne vienas, tačiau apie tai – kiek vėliau. Pirmuoju etapu įrengsime moderniausią krabų ir surimi lazdelių studiją, su naujausiais įrengimas, galinčią gaminti iki 1000 tonų išskirtinės produkcijos per mėnesį. Darbai jau pradėti, įranga pakeliui į Lietuvą“, − sako jis.

Anot jo, naujausia įranga aprūpinta žuvies gaminių studija veikti turėtų pradėti jau kitų metų pradžioje, o ją pastačius ir užbaigus pirmą plėtros etapą čia darbuosis 150 darbuotojų.

Į Liepojoje, daugiau nei 6 ha dydžio teritoriją, kurioje pradedama vystyti didžiausia žuvies gaminių studija, lietuviai įžengė pernai, iš (LTKB) Banko administratoriaus įsigiję sklypą su pastatais ir buvusiais jame įrengimais.

„Port Lite“

Iš karto po to, buvo pradėti įrengimų atnaujinimo darbai, pastatų pritaikymas maisto gamybai ir jų kūrimui, o praeitų metų pabaigoje pradėti pirmieji gamybos bandymai.

„Tai buvo vienas įdomiausių ir kartu sunkiausių kelių, kurį nuėjome. Neslėpsiu, jei ne maistą kurti mylintys žmonės, prisijungę prie mūsų ir patikėję mūsų idėja, tikrai abejoju, ar tai būtume padarę vieni. Bet šiandien, jų visų dėka, mūsų gaminiai jau keliauja į prekybos centrų lentynas, o savo kokybe, atveria užsienio šalių rinkas”, – sako jis.

Sigitas Ambrazevičius

Pasak jo, pirmieji lašišos žuvies gaminiai iš „Port Lite” žuvies gaminių studijos Liepojoje prekybos centrų lentynas jau pasiekė praeitų metų gale, o nuo šių metų pradžios, jau gaminami ir surimi bei krabų skonio lazdelės.

„Puikai suprantame, kad ateiname į rinką, ilgus metus kentėjusią nuo vieno rinkos dalyvio diktatūros. Tačiau priešingai nei kai kas, vartotojų širdis užkariausime tik kokybe ir atvira politika, tiek prieš partnerius, tiek prieš mūsų darbuotojus ir visuomenę. Tam nebus jokių išimčių”, − sako įmonės vadovas ir akcininkas.

Anot jo, investuoti būtent Liepojoje buvo svarstoma net ir tuo atveju, jei nebūtų pavykę įsigyti banko administratoriaus parduodamos teritorijos.

„Tai vienas unikaliausių Latvijos miestų – su unikalia istorija, giliomis žvejybos tradicijoms, atsidavimu darbui ir milžinišku potencialu. Nė kiek neabejoju, kad visai netrukus jis atsiskleis“, − sako jis.

Sigitas Ambrazevičius Lietuvoje taip pat valdo eilę kitų įmonių, susijusių su žuvies produktų gamyba, prekyba, gabenimu. Verslininkui priklauso žuvies gaminių įmonė Šilutėje „Dauparų žuvis“, Klaipėdoje logistikos bei šaldytos žuvies prekybos bendrovė „Benko“ bei dalis bendrovės „Kaminatrans“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją