Nors skaičiai tikrai atrodo solidžiai, pasirodo, kad ši Vankuveryje, Kanadoje, gyvenanti šeima negali sudurti galo su galu. Ką daryti?

Gydytojo ir odontologės šeima visai neseniai „Globe“ parašė laišką, kuriame papasakojo protu sunkiai suvokiamą istoriją. Jie tikėjosi sulaukti specialistų pagalbos ir patarimų, kaip subalansuoti savo šeimos biudžetą.

„Globe“ rašo: „Jie gyvena giminaičių namuose, nemoka nuomos (tik komunalinius mokesčius ir rūpinasi būsto priežiūra). Pora gailisi prieš kurį laiką neįsigijusi savo namo, elektroniniame laiške skundžiasi Ericas. Per pastaruosius dvejus namus namų kainos Vankuveryje išaugo dvigubai. Namas, kuriame jie dabar glaudžiasi, netrukus bus parduotas, tad tenka galvoti apie kraustymąsi. Praeitą rudenį jie už 1,1 mln. dolerių įsigijo sklypą, planuoja ten pasistatyti erdvius namus, kur tilptų ne tik visa šeima, bet ir auklė. Gaudami bendras pajamas, siekiančias 360 tūkst. dolerių (Ilsai grįžus į darbą, suma išaugs iki 450 tūkst. dolerių, ar jie gali statyboms skirti milijoną? Kas jiems skolintų pinigų? Ir tai toli gražu ne vienintelė šeimos problema. Kiekvieną mėnesį jiems pritrūksta apie 6 tūkst. dolerių, nors grynosios pajamos ir siekia 25 tūkst. dolerių. Nepaisant šio nuolatinio pinigų stygiaus, jie ir toliau naiviai planuoja savo atžalas leisti į privačias mokyklas, per mėnesį kainuosiančias apie 5 tūkst. 400 dolerių. Dabar apie mėnesines išlaidas: paskolos ir turto mokestis 3800 dolerių, komunaliniai mokesčiai 490 dolerių, draudimas 90 dolerių, sodo priežiūra 190 dolerių, transportas 800 dolerių, maistas 2 tūkst. dolerių, rūbai 520 dolerių, vaikų būreliai 1000 dolerių, vaikų mokslas 5400 dolerių, vasaros stovykla 600 dolerių, vaikų poreikiai 2800 dolerių, dovanos ir labdara 320 dolerių, atostogos ir kelionės 2 tūkst. dolerių, pramogos mieste 200 dolerių, laisvalaikis 200 dolerių, kitos išlaidos (baldai, žaislai) 400 dolerių, sveikatos draudimas 50 dolerių, mobilusis ryšys 220 dolerių, laidinis ryšis ir internetas 80 dolerių, pensijų kaupimas 3 tūkst. dolerių, narystė profesinėse asociacijose 6 tūkst. Iš viso: viso labo 31 tūkst. 160 dolerių.

„Dviem profesionalams neturėtų būti sunku įsigyti padorius namus, bet mums niekaip nesueina galai, todėl prašome pagalbos“, – laiške „Globe“ teigia Ericas.

Laikraščio finansų ekspertas Warrenas MacKenzie iš „HighView Financial Group“ siūlo gana drastišką sprendimą: Ericui vertėtų klinikoje dirbti dar vieną dieną per savaitę. To pakaktų, kad šeimos pajamos išaugtų iki 500 tūkst. dolerių per metus. Išsispręstų visos problemos.

Kiti pasiūlymai: vertėtų pamąstyti apie darbą bent po tris ar keturias dienas per savaitę, atsisakyti brangių privačių mokyklų, vasaros stovyklų, riboti išlaidas maistui ir atostogoms. Galbūt atsisakyti namų už milijoną dolerių idėjos? Kodėl Ericas ir Ilsa apie tai nepagalvojo patys, neįminta mįslė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (397)