„Mes matėme Prancūzijos premjerą pusiau retoriškai išreiškiant, kad Graikija yra didžiulė civilizacija. Mes turime padaryti viską, kad ji liktų Europos vienijimosi centre. Jeigu įvyks vadinamasis „Grexitas“, tai bus žingsnis link Europos Sąjungos byrėjimo. Tai yra labai pavojinga, ypač XXI a., kai dešinysis populizmas, radikalus nacionalistinis populizmas, ir taip skaldo Europą“, - laidoje „Aktualioji valanda“ antradienį sakė A. Bielskis.

Andrius Bielskis
Jis teigė palaikantis Graikijos vyriausybę ir graikus. Jo teigimu, nepaisant derybinės taktikos, Graikijos pozicija yra nuosekli, o Europos Sąjungos institucijos parodė per mažai lankstumo.

Iš mūsų pusės labai dažnai kalbama tik ekonominiais terminais, bet Graikijoje klausimas visai kitaip formuluojamas: demokratija prieš tarptautinių kreditorių diktatą. Vis dėlto Europos Sąjungos institucijų lankstumas buvo per mažas.

„Iš mūsų pusės labai dažnai kalbama tik ekonominiais terminais, bet Graikijoje klausimas visai kitaip formuluojamas: demokratija prieš tarptautinių kreditorių diktatą. Vis dėlto Europos Sąjungos institucijų lankstumas buvo per mažas“, - sakė A. Bielskis.

Visą laidos „Aktualioji valanda“ įrašą klausykite ČIA.