Birželio 28 dieną policijos pareigūnai tikrindami turimą informaciją apie vieną Kaune registruotą įmonę, išsiaiškino, jog dalis iš automobilių pardavimų gautų pajamų ir dalis darbuotojams mokamo darbo užmokesčio yra neapskaitomi įmonės buhalterinėje apskaitoje, nuslepiamos tikrosios įmonės pajamos, pelnas, turtas, todėl policijos pareigūnai atliko kratas.

Jų data pasirinkta neatsitiktinai. Turėta duomenų, kad būtent tada planuojama išsikraustyti iš pagrindinių įmonės patalpų į naujas bei įmonės direktorius galimai į banką ketina įnešti didelę grynųjų pinigų sumą, kurie yra gauti už parduotus automobilius ir galimai neapskaityti įmonės finansinėje apskaitoje.

Keturių Kauno apskr. VPK valdybų pareigūnai kartu su Klaipėdos apskr. VPK pareigūnais ir Valstybinės mokesčių inspekcijos bei Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos atstovais atliko 15 sankcionuotų kratų: įmonės veiklos vykdymo vietoje ir pagalbinėse patalpose, buhalterės darbo vietoje, įtariamųjų ir specialiųjų liudytojų gyvenamosiose vietose ir automobiliuose.

Kratų metu rasta ir paimta galimai iš nusikalstamos veikos gautų daugiau negu 133 tūkstančiai eurų grynųjų pinigų, 100 JAV dolerių grynųjų pinigų bei buhalteriniai dokumentai ir kitas įmonės turtas.

Įtarimai pareikšti trims Kauno ir Kauno rajono gyventojams (gim. 1978 m.; gim. 1995 m.; gim. 1975 m.), kuriems paskirta kardomoji priemonė – rašytinis pasižadėjimas neišvykti.

Kauno apskr. VPK Kriminalinės policijos Ekonominių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnai atlieka ikiteisminį tyrimą dėl neteisingų duomenų apie pajamas, pelną ar turtą pateikimo ir apgaulingo finansinės apskaitos tvarkymo ir (arba) organizavimo pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 220 str. 2 d. ir 222 str. 2 d. Už tai gresia bauda arba laisvės atėmimas iki aštuonerių metų.

Tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Kauno apygardos prokuratūros 2-asis baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją