Iš naujo atrado Visaginą

Kaip DELFI sakė IAE regiono verslo ir turizmo informacijos centro turizmo vadybininkė Tatjana Dmitrijeva, tai, kad išleistas serialas padarė įtakos miesto žinomumui, klausimų nė nekyla. Pasak jos, tiek lietuviai, tiek užsieniečiai vis labiau domisi ekskursijomis ir veiklomis, kurios susijusios su IAE.

„Sulaukiame daug skambučių ir el. laiškų. Žmonės nori aplankyti IAE valdymo skydo simuliatorių bei elektrinę“, – pasakojo IAE regiono verslo ir turizmo informacijos centro turizmo vadybininkė.

Paprašius turistų skaičių palyginti su praėjusiais metais, T. Dmitrijeva sakė, kad Visaginas itin dideliu turistų srauto skirtumu kol kas šiemet pasigirti dar negali, mat 2018-ieji miestui buvo itin geri, o šis turizmo sezonas dar tik prasideda.

„Negalime pasakyti, kad palyginus su praėjusiais metais turistų skaičius labai padidėjo. Turizmo sezonas tik prasidėjo.

Praėję 2018-ieji mums buvo labai sėkmingi po mūsų pasirodymo „Adventur“ parodoje ir po projekto „Surink Lietuvą“, – sakė specialistė ir pridūrė, kad jei lygintume su 2017-aisiais, situacija jau būtų visai kita, o lankytojų skirtumas – didžiulis.

Kaip pasakojo, jei anksčiau turistai daugiau domėdavosi gamta bei veiklomis joje, šį sezoną gamta liko nebe pirmame plane.

„Serialas įtakos tikrai turėjo. Šiemet dauguma atvyksta dėl atominės elektrinės. Tiesiog pasikeitė turistų norai“, – pasakojo ji.

Į ekskursiją – tik lapkričio mėnesiui

Kol turizmo informacijos centro specialistai itin didelių turizmo srautų pokyčių nepastebi, kiek kitaip kalba Ignalinos AE vyriausioji komunikacijos specialistė Diana Lasytė, atsakinga už AE organizuojamas ekskursijas.

Jos teigimu, šiuo metu susidomėjimas elektrine toks didelis, kad vadovybė net svarsto galimybę didinti planuojamų ekskursijų skaičių, o artimiausia data ekskursijai, jei joje norėtų apsilankyti 5-6 žmonių grupė – po pusmečio.

„Dabar yra toks srautas lankytojų, kad mes ekskursijose kontroliuojame žmonių skaičių. Į mus kreipiasi pavieniai fiziniai asmenys, o mes, kad užtikrintume galimybę pas mus apsilankyti kuo daugiau asmenų, apjungiame tuos žmones ir formuojame grupes po 15 asmenų.

Serialo „Černobylis“ akimirkos / Foto: Sister Pictures ir Sky Television

Jei anksčiau per dieną į bloką būdavo įvedami 1-4 asmenys, dabar įvedame po 15 asmenų, o grupės yra pilnai užpildytos. Per dieną ten įeiti mes galime vos vieną kartą su viena grupe“, – apie po išleisto serialo padidėjusį lankomumą pasakojo specialistė.

Kad visos vietos grupėse jau užpildytos, o norintieji nebetelpa, pasak jos, jau puikiai žinoma ir vadovybei, kuri šiuo metu svarsto, kaip problema galėtų būti išspręsta.

„Galvojama keisti tvarką, kažką daryti, tačiau ir mūsų pajėgumai yra riboti. Tada reikėtų daugybės pokyčių, kitaip tvarkyti dokumentus“, – sakė D. Lasytė.

Visgi jeigu šiandien planuotumėte užsirašyti ekskursijai į Ignalinos AE, stipriai nustebtumėte.

„Jeigu esate pavienis lankytojas ar yra iki dviejų asmenų, šiandien artimiausia laisva data, bet tik dėl to, kad šiandien atsisakė žmonės, būtų birželio 28 diena.

Kadras iš serialo "Černobylis"

O jeigu jūsų būtų jau 5-6 asmenys, tai artimaiusią apsilankymą pasiūlytumėme tik spalio arba lapkričio mėnesį.

Visa vasara yra užpildyta, o įkopėme jau ir į lapkričio mėnesio registracijas“, – sakė specialistė ir pridūrė, kad toks lankytojų antplūdis fiksuojamas būtent po išleisto HBO serialo.

Tiesa, labai svarbu, kad IAE siūlo du ekskursijų variantus: vienas jų, nemokamas, tačiau vyksta informacijos centre, o už kitą teks pakloti beveik 60 Eur, tačiau bus galima aplankyti reaktorių sales.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (49)