Jo turtą „Bloomberg“ įvertino vienu milijardu dolerių. Turtingiausių Rusijos verslininkų sąraše, „Forbes“ sudarytame 2016 m., V. Orlovo pavardės nėra, informuoja tvrain.ru.

Agentūros vertinimu, V. Orlovui priklausantis „Norebo Holding“, pagrindinė kompanijos „Karat“ įmonė, tiekia 11 proc. žuvų produkcijos Rusijoje.

„Bloomberg“ pabrėžia, kad sankcijos išėjo V. Orlovo vadovaujamai kompanijai į naudą. Po atsakomųjų sankcijų vidaus rinkoje padidėjo paklausa, o ES ir JAV apribojimai maisto pramonės nepalietė.

2016 m. vasarį V. Orlovas interviu „Kommersant“ sakė, kad jam priklauso 67 proc. „Norebo“ kompanijos. 2016 m. birželį paaiškėjo, kad jis išpirko 33 proc. akcijų iš švedo Magnuso Roto, kuriam akcijų paketas priklausė 25 metus. Sandorio suma neatskleista.

„Bloomberg“ rašo, kad „Norebo“ pelningumą didina tai, kad operacijas kompanija vykdo rubliais, o eksporto pelną gauna užsienio valiuta. Eksportas kompanijoje sudaro 60 proc.

V. Orlovą vadina didžiausių šalyje kvotų silkių ir menkių gaudymui turėtoju, jos vertinamos 500–600 mln. dolerių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)