Apie šią situaciją dar prieš kelias dienas aprašė Delfi, gavęs skaitytojos informaciją. Paaiškėjo, kad „Vičiūnų“ paslaugomis dėl produktų gamybos naudojasi ne vienas prekybos tinklas.

Nors šaldytą produkciją gaminančius „Vičiūnus“ aštriai kritikuoja tiek visuomenininkai, tiek gyventojai, įmonė iš Rusijos nesitraukia, Kaliningrade veikia jų gamykla.

Reaguodami į tai dalis gyventojų įmonės produkciją parduotuvėse aplenkia. Visgi panašu, kad jos jie galėjo įsigyti netyčia.

Į situaciją feisbuke dėmesį atkreipė Tėvynės Sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijai priklausantis Kauno savivaldybės tarybos narys Ralfas Romeika.

„Pasirodo, kad nusipirkti „Vičiūnų“ produkcijos galite ir to nežinodami. „Maximos grupė“ atnaujindama ir išplėsdama savo prekės ženklą „Well done“ pradėjo nuslėpti tikruosius savo produktų gamintojus. Nors etiketėje nurodyta „Maximos grupė“ vienas iš daugelio „paslėptų“ gamintojų – „Vičiūnų grupė“, – feisbuke rašė R. Romeika.

Po vakarykščio politiko įrašu šiandien sureagavo ir „Maxima“.

Ji nurodė, jog „Vičiūnų“ įmonių grupės gamyklos „Maximos“ privataus prekės ženklo „Well done“ produkcijos nebegamina.

„Prieš metus buvome sudarę šiuo metu jau pasibaigusį kontraktą su „Vičiūnų“ grupe dėl septynių „Well done“ linijai skirtų produktų gamybos. Visą „Well done“ asortimentą sudaro apie 500 prekių. 7 – ių prekių gamybai pasirinktų „Vičiūnų“ produkcija atitiko griežtas konkurso sąlygas, buvo gaminama Lietuvoje, tiekėjas nėra sankcionuotų subjektų sąraše.

Taip pat turėjome gamintojo žodinį pažadą nebevykdyti veiklos Rusijoje. Tačiau „Vičiūnų“ grupei nepavyko šio pažado tesėti“, – nurodė prekybos tinklas.

Įmonė pridūrė, kad dar vasarą su šiuo gamintoju nusprendė sutarties nebetęsti ir pasibaigus jos terminui nuo lapkričio 1 dienos nutraukė bendradarbiavimą dėl privataus prekės ženklo „Well done“ produkcijos gamybos.

Po politiko įrašu vartotojai dalijosi nuotrauka, kad tą patį pastebėjo ir prekybos tinkle „Iki“. Tinklo privačiu prekės ženklu „Clever“ ženklintas šaldytas krevetes, remiantis vieša informacija, taip pat gamino „Vičiūnai“.

„Iki“ komunikacijos vadovė Vaida Budrienė komentavo, kad tinklo privačių prekės ženklų gamintojai ne visada išlieka tie patys.

Vaida Budrienė

„Noriu pabrėžti, kad privačių etikečių gamintojus mes nuolat konkursuojame, tad ne visada gamintojai išlieka tie patys. Taip pat noriu akcentuoti, kad prekybos tinklas „Iki“ neprekiauja nei Rusijoje, nei Baltarusijoje pagamintomis prekėmis“, – Delfi sakė V. Budrienė.

Panaši situacija buvo susiklosčius 2020 m., kai kilo skandalas, kad „Grigeo“ į Kuršių marias leido nevalytas nuotekas. Tuokart paaiškėjo, kad įmonės produkcija užsimaskavo po „Maximos“ prekės ženklu „Favorit“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)