Praėjusią savaitę buvo skelbta, kad „Norfos mažmena“ gavo įspėjimą iš Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) neprekiauti ispaniškai agurkais. Prekybos tinklo vadovas Dainius Dundulis „Lietuvo rytui“ sakė, kad VMVT „Norfą” valdančiai „Norfos mažmenai” informaciją apie galimai užkrėstus agurkus iš Ispanijos pateikė tik prabėgus savaitei, kai pasirodė pranešimai apie mirtiną E.coli bakteriją. Tuo pat metu gavo ir leidimą jomis prekiauti.

„Dėl tokio tarnybos aplaidumo galėjo įvykti didžiulė nelaimė. Jei daržovės iš tikrųjų būtų buvusios užkrėstos, būtų susirgę ar mirę žmonės”, – sakė D.Dundulis. Ištyrus agurkus nustatyta, kad jie neužkrėsti.

D.Ryliškis DELFI teigė, kad nurodymą išimti ispaniškus agurkus iš prekybos ne pati „Norfos mažmena“, o pagrindinis jų tiekėjas „Rivona“.

„Situacija tragikomiška „Norfos mažmena“ draudimo prekiauti agurkais nebuvo gavusi. Nurodymą nerealizuoti ispaniškų agurkų rinkoje ir leidimą jai prekiauti gavo UAB „Rivona“. „Norfos mažmena“ nėra gavusi nei leidimo, nei draudimo. „Norfa“ savo iniciatyva buvo išėmusi ispaniškus agurkus“, - sakė D. Ryliškis. Jis patvirtino, kad ispaniški agurkai vėl lentynose „paaiškėjus situacijai“, kad dėl pavojingo užkrato veikiausiai kalti Vokietijoje auginti pupelių daigai.

Žemės ūkio informacijos ir kaimo verslo centro duomenys rodo, kad praėjusią savaitę atvežtinių agurkų kainos smuko beveik 17 proc. Augintojai prognozavo, kad dėl šios krizės šios daržovės gali atpigti iki vieno lito už kilogramą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją