Praeitą savaitę skaitytoja Delfi skaitytoja rašė aptikusi, kad Rusijoje veiklą vis dar tęsiančios įmonės „Vičiūnai“ gaminių pirkėjai galėjo įsigyti to net nenutuokdami, nes žinomas vardas užsimaskavo po privačiais didžiųjų prekybininkų prekių ženklais. Vėliau diskusija šia tema įsisiūbavo ir viešojoje erdvėje.

Tačiau istorija, regis, turi ir tęsinį – antradienį Delfi skaitytoja Akvilė atkreipė dėmesį, kad tokią praktiką taiko ir „Lidl“ prekybos tinklas.

„Būtent čia iš pirmo žvilgsnio po nekaltu ir net negirdėtu „Nautica“ vardu galima rasti tikrąjį produkcijos gamintoją – „Plungės kooperatinė prekyba“, kitaip žinomą kaip „Vičiūnai“, – laiške rašė Akvilė.

Ji atsiuntė ir nuotrauką – prekės etikėteje išties matyti, kad „Nautica“ ženklu pažymėtas krabų skonio surimio lazdeles gamino „Vičiūnams“ priklausanti bendrovė.

Po „Nautica“ vardu pasislėpusi „Vičiūnų“ produkcija „Lidl“ prekybos tinkle

„Nautica“ yra privatus „Lidl“ prekės ženklas.

Skaitytoja teigė „Lidl“ laikiusi „kokybiškų prekių ir adekvačios kainos“ prekybos tinklu, tačiau šis atradimas nemaloniai nustebino.

„Sakau atvirai – tai, ką pamačiau, mane šokiravo ne tik dėl prioritetų „Lidl“ renkantis tiekėjus, bet ir normalios reakcijos – juk konkurentė „Maxima“ dar praeitą savaitę turėjo vieną didesnių krizių, kuri kilo dėl to paties, ant ko lipa „Lidl“, – pastebėjo ji.

„Lidl Lietuva“ atstovė ryšiams su visuomene Lina Skersytė Delfi nurodė, kad asortimente turi tik kelis „Vičiūnų grupės“ produktus.

„Lidl“ Lietuvoje prekiauja vos keliais „Vičiūnų grupės“ gaminamais privačių prekės ženklų produktais. Ant šių produktų pakuočių klientams matomose vietose visuomet būna žymėjimas, jog produktus gamina šiai įmonių grupei priklausančios ir Lietuvoje veikiančios bendrovės „Baltic Food Partners“ bei „Plungės kooperatinė prekyba“, – sakė L. Skersytė.

Delfi taip pat teiravosi, ar sutartys su šiuo gamintoju bus nutrauktos, bet į šį klausimą „Lidl Lietuva“ neatsakė. Negavę atsakymų Delfi paprašė patikslinti, ar bus imamasi kokių veiksmų, bet prekybos tinklas iš karto neatsakė. Gavę patikslinimą, papildysime.

„Plungės kooperatinė prekyba“ ir „Baltic Food Partners“ priklauso „Vičiūnų grupei“. Pastarosios, kaip nurodoma grupės tinklalapyje, pagrindinė veikla – žuvies ir žuvies produktų gamyba (sūdyta, marinuota, rūkyta žuvis, silkės, surimi produktai užpiluose ir aliejuje, jūrų gėrybės užpiluose ir aliejuje, salotos, padažai).

Gamykla įsikūrusi Plungėje, joje, „Sodros“ duomenimis, dirba 399 žmonės.

Tuo metu „Plungės kooperatinė prekyba“ užsiima maisto produktų iš surimio (krabų lazdelės, krabų mėsa, baitai, čanksai, krabų žnyplės ir kt.) gamyba ir prekyba. Įmonėje turi 994 darbuotojus.

Kritikos strėlių praėjusią savaitę sulaukė didžiausias prekybos tinklas „Maxima“, kurios privačiai etiketei „Well done“ kelis produktus gamino „Vičiūnai“. Tiesa, prekybos tinklas nurodė, kad sutartį su įmone nutraukė.

Į visuomenės akiratį pateko ir prekybos tinklas „Iki“. Jo prekės ženklu „Clever“ ženklintas šaldytas krevetes taip pat gamino „Vičiūnai“. Savo ruožtu „Iki“ atstovė Vaida Budrienė tada komentavo, kad „dėl privačių etikečių gamintojai nuolat vyksta konkursai, tad jie ne visada išlieka tie patys“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)