DELFI jau rašė, kad du Hurgados viešbučiai neatidavė poilsiautojams jų daiktų, nes esą nebuvo sumokėta už jų poilsį. Viename viešbutyje po naktinių batalijų poilsiautojams buvo leista išvykti, tačiau kitame 20 lietuvių buvo atsidūrę tikrų įkaitų kailyje, nes jiems susiruošus išvykti be daiktų, viešbučio personalas neleido to padaryti. 

Galiausiai šio viešbučio personalui poilsiautojai sumokėjo 3 tūkst. JAV dolerių ir išvažiavo. Pasak konsulo, Valstybinis turizmo departamentas garantavo, kad šiuos pinigus grąžins.

„Gali būti, kad Šarlm el Šeiche prasidės panašios batalijos, todėl perspėjame poilsiautojus jokiu būdu savo asmens tapatybės dokumentų neatiduoti viešbučių administracijai, taip pat nepalikti savo daiktų“, - DELFI šeštadienį sakė J. Vaišnoras.

„Aš patarčiau vykti iškart į oro uostą, nes manau, kad egiptiečiai gali naudoti savo dykumų įstatymus ir vėl įkaitais paimti mūsų tautiečius.  Šiąnakt buvo nutikusi tokia situacija, kai viešbučių darbuotojai bendravo labai nepagarbiai, nedraugiškai, nenorėjo ieškoti kompromisų“, - perspėjo jis.

Anot pašnekovo, reikia nusiteikti tam, kad jeigu vėl bus panaši šantažo forma ir laikas tiksės dėl artėjančio lėktuvo išvykimo, gali būti, kad Turizmo departamentas vėl turėtų kištis arba garantuoti, kad nuostoliai būtų padengti.

Jis pripažįsta, kad nepaisant to, kad yra turizmo policija, su ja bendradarbiavimas yra sudėtingas, nes ji operatyviai nereaguoja į prašymus.

Lietuvos konsulas gyrė į bėdą pakliuvusių lietuvių šaltakraujiškumą ir pastangas padėti vieni kitiems

Plus Travel“ klientus, grįšiančius šią naktį į Vilnių, Valstybinis turizmo departamentas taip pat perspėja neatiduoti savo asmens dokumentų viešbučių personalui.

Valstybinis turizmo departamentas skelbia, kad departamento užsakytas lėktuvas iš Šarm el Šeicho oro uosto pakils naktį iš šeštadienio į sekmadienį 00:00 val. vietos laiku, reiso Nr. S53804.

Į Vilnių šią naktį turėtų atvykti daugiau nei 100 turistų iš Šarm el Šeicho.

Tai jau bus paskutiniai „Fresh Travel“, rinkoje prisistačiusios kaip „Plus Travel“ sugrįžę poilsiautojai. Pirmoji grupė parskraidinta naktį iš penktadienio į šeštadienį iš Madeiros salos, keleiviai iš Hurgados turėtų Vilniuje nusileisti šeštadienio pavakarę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (128)