„Germanwings“ lėktuvas skrido iš Barselonos į Diuseldorfą. Žuvo visi 150 jame buvę žmonės – 144 keleiviai ir 6 įgulos nariai.

Europos orlaivių gamintoja „Airbus Group“, laikoma antrąja pagal dydį aeronautikos grupe po „Boeing Co“, dar praėjusį mėnesį buvo paskelbusi apie planus didinti savo siauro fiuzeliažo A320 modelių gamybos apimtis iki 50 vienetų per mėnesį.

Vasarį bendrovė pranešė, kad jos pelnas praėjusiais metais kilstelėjo 54 proc. ir pasiekė 4 mlrd. eurų. Savo ruožtu pajamos šiuo laikotarpiu ūgtelėjo 5 proc. ir pasiekė 60,7 mlrd. eurų.

Pilotai ir dispečeriai nutraukia streiką

Vokietijos pilotų profsąjunga „Cockpit“ dėl įvykusios aviakatastrofos nutraukia savo streiką, kuris pastarosiomis dienomis buvo sutrikdęs dalį skrydžių. „Kova dėl darbuotojų teisių tapo nebeaktuali tema šiuo metu“, – sakė „Cockpit“ atstovas spaudai Jörgas Handwergas dienraščiui „Tagesspiegel“.

Prancūzijos oro eismo kontrolės dispečeriai pasielgia panašiai. Trečiadienį planavę pradėti protesto akciją, atsisakė tokių savo planų po bendrovės „Germanwings“ orlaivio katastrofos. Apie tai praneša Estijos naujienų portalas „ERR.EE“.

„Dėl katastrofos pristabdome planuotą protesto akciją – taip norime parodyti savo užuojautą“, – teigia Prancūzijos oro linijų dispečerių profesinės sąjungos SNCTA atstovas spaudai.

Anksčiau buvo planuojama streiką rengti kovo 25-27 dienomis.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)