J. Ackermanno teigimu, P. Wauthier šeima mano, kad jis taip pat dalinai yra kaltas dėl tragedijos.

Šveicarijos draudikų valdyba tvirtina priėmusi J. Ackermanno sprendimą „su giliu apgailestavimu“. Jo pareigas užims vicepirmininkas Tomas de Swaanas.

P. Wauthier rastas negyvas savo namuose pirmadienį, rugpjūčio 26 dieną.

Buvęs „Deutsche Bank“ generalinis direktorius J. Ackermannas ketvirtadienį, rugpjūčio 29 dieną, išplatintame pranešime teigė: „Netikėta Pierre'o Wauthier mirtis mane stipriai sukrėtė. Turiu priežasčių manyti, kad šeimos nuomonė, jog privalau prisiimti savo atsakomybės dalį, nepagrįsta kaip bet kokie įtarimai“.

Jis pridūrė pasitraukiantis iš pareigų, siekdamas „nepakenkti „Zurich Insurance“ reputacijai“.

Bendrovėje „Zurich Insurance“ dirba apie 60 tūkstančių žmonių 170 šalių.

53 metų P. Wauthier buvo Didžiosios Britanijos ir Prancūzijos pilietis. Jis prisijungė prie minėtos bendrovės prieš septyniolika metų. Prieš tai jis dirbo amerikiečių banke „JP Morgan“.

Tai jau antra pastaruoju metu aukšto vadovo mirtis Šveicarijoje. Praėjusį mėnesį nusižudė 49 metų „Swisscom“ generalinis direktorius Carstenas Schloteris.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)