„Aišku patikrinsime visų degalinių tą mazgą. Ir visus kitus. Šiaip tas mazgas net nepatenka į periodinių profilaktinių patikrinimų reglamentą. Toks labai jau išskirtinis gedimas“, – sekmadienį Lietuvos radijui teigė „Lukoil Baltija“ degalinių valdymo grupės vadovas Aloyzas Andrijauskas.

Pasak jo, dujos degalinėje nutekėjo dėl pratrūkusio vamzdžio, jungiančio požeminę talpyklą ir kolonėlę.

„Penktadienio vakarą Rinktinės ir Apkasų gatvių sankryžoje mūsų tinklo degalinėje dujos nutekėjo dėl išskirtinio, nestandartinio gedimo, kai trūko vamzdžio, jungiančio požeminę degalų talpyklą ir kolonėlę, manometro vamzdelis, sumontuotas prieš penkerius metus.

Dėl savo ilgaamžiškumo šis įrenginys nepatenka į periodinių profilaktinių patikrinimų reglamentą, todėl šis incidentas – pirmas toks per ilgalaikę mano darbo praktiką“, – sakė A. Andrijauskas.

„Norime nuraminti visus „Lukoil“ degalinių klientus, kad piltis degalų mūsų degalinėse saugu: kas pusę metų visų benzino, dyzelino ir dujų kolonėlių technines specifikacijas peržiūri specialistai, atliekami visi įmanomi testai dėl kolonėlių žarnų pralaidumo, jų galimų mechaninių pažeidimų ir kitų natūraliai susidėvinčių dalių būklės. Dėl šio incidento nedelsiant profilaktiškai patikrinsime visų „Lukoil“ tinklo degalinių požemines jungtis ir kitus įrenginius“, – tikino jis.

„Lukoil“ degalinės darbuotojai dujų nuotėkį šeštadienį pastebėjo apie 20 val. Degalinės teritorija kelių šimtų metrų spinduliu buvo aptverta, aplinkinėmis gatvėmis uždraustas eismas, sutriko šalia esančios parduotuvės „Maxima“ veikla. Įvykio vietoje dirbo gausios ugniagesių gelbėtojų, policijos pareigūnų ir greitosios pagalbos medikų pajėgos. Buvo baiminamasi sprogimo. Po beveik dviejų valandų, avariją likvidavus, pavojus atšauktas.