Pirmasis šią žinią paskelbė portalas Madeinvilnius.lt, pastebėjęs užrašą ant parduotuvės centrinėje gatvėje durų. Po tokio drabužių tinklo valdytojų sprendimo Vilniuje lieka veikti tik dvi „Zara” parduotuvės: prekybos ir pramogų centruose „Ozas” bei „Akropolis”.

„Parduotuvė atidaryta 2004 m. pabaigoje. Ji mums tarnavo beveik 18 metų. Dabartinės prekybos sąlygos ir reikalavimai pasikeitė, todėl nematome prasmės atnaujinti patalpų Gedimino pr. ir uždarėme parduotuvę.

Visų pirma pasikeitė ir plotai, erdvės ir ekonominiai rodikliai. Jei mūsų ekonomika nesiekia tokių rodiklių, kuriuos turėtume pasiekti, tai nėra prasmės vystyti tos parduotuvės“, – Delfi komentuoja R. Perveneckas.

Anot jo, Europoje keičiasi tendencijos – mažmeninė prekyba drabužiais keliasi į prekybos centrus ir internetinę prekybą.

„Vartojimas bendroje sumoje gal ir nemažėja, bet Rytų Europos gatvėse parduotuvės taip neatsigavo, todėl tiek mes, tiek „Inditex“ labai realiai daro, kad uždaro parduotuves centrinėse miesto gatvėse“, – sako „Aprangos“ grupės vadovas ir patikina, kad daugiau parduotuvių uždaryti neplanuojama.

Rimantas Perveneckas

Didžiausia Baltijos šalių mažmeninės drabužių prekybos grupė „Apranga“ – mažmeninės prekybos rinkos lyderės „Inditex“ partnerė Baltijos šalyse ir atstovauja tokius prekės ženklus kaip „Zara“, „Zara Home“, „Massimo Dutti“, „Bershka“, „Pull and Bear“, „Stradivarius“, „Oysho“ ir kt.

„Aprangos“ grupė valdo 166 parduotuvių tinklą: 98 Lietuvoje, 44 Latvijoje ir 24 Estijoje, kurių bendras plotas sudaro 91 tūkst. kv. m.

„Aprangos“ grupės tinklo mažmeninė prekių apyvarta (su PVM) 2023 m. liepos mėnesį sudarė 27,4 mln. eurų ir buvo 9,3 proc. didesnė nei 2022 m. liepos mėn.

2023 m. sausio-liepos mėnesiais „Aprangos“ grupės tinklo mažmeninė prekių apyvarta (su PVM) sudarė 175 mln. eurų, arba 14,5 proc. daugiau nei 2022 metų atitinkamu laikotarpiu.

„Aprangos“ grupės tinklo apyvarta 2023 m. sausio-liepos mėnesiais, lyginant su atitinkamu 2022 metų laikotarpiu, Lietuvoje augo 14,1 proc., Latvijoje padidėjo 13,3 proc., o Estijoje apyvarta išaugo 18,4 proc.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)