Su redakcija susisiekęs Gintaras stebėjosi Vilniaus rajono Kyviškių „Aibės“ parduotuvėje aptiktu radiniu – pomidorų padažu, kurio kilmės Rusija. Ant prekės pakuotės taip pat puikuojasi užrašas rusų kalba „Numeris 1 prekės ženklas Rusijoje“.

„Pažiūrėkime, ką parduoda „Aibė“ Vilniaus rajone – kažko nesuprantu. Čia normalu?“, – rašė Gintaras.

Rusiškas pomidorų padažas

Įmonė prisiėmė atsakomybę

„Aljansas Aibė“ komercijos departamento direktorė Žydrė Baskutytė Delfi patvirtino, kad informacija apie šį nemalonų faktą įmonę pasiekė penktadienį.

„Aljansas Aibė“ prisiima visą atsakomybę už šį įvykį. Dėkojame pirkėjui už pastabumą ir pranešimą. Skubiai patikrinus gautą informaciją nustatėme, kad parduotuvėje Kyviškėse buvo rasta ši prekė. Ji buvo iškart pašalinta iš prekybos“, – komentavo Ž. Baskutytė.

Ji teigė, kad tokios prekės asortimento centrinėje duomenų bazėje nėra, tad jos patekimas į lentynas yra atsitiktinis ir nutikęs per parduotuvės neatidumą.

„Aljansas Aibė“ deda ir dės visas įmanomas pastangas, kad tokių prekių „vaiduoklių“ neatsirastų mūsų tinkle. Šių dienų kontekste suprantame, kad labai svarbu rinktis prekes atsakingai. Mes labai palaikome lietuvišką produkciją bei nuolat bandome įvesti įdomesnių ir skirtingų produktų iš mums draugiškų šalių“, – pastebėjo įmonės atstovė.

„Aibės“ atidarymas Rokiškyje

Ji taip pat pridūrė, kad „Aljansas „Aibė“ veikia kitaip nei įprasti prekybos tinklai.

„Jis jungia daugiau kaip 200 atskirų, nepriklausomų, savarankiškų prekybos įmonių, naudojančių prekinį ženklą „Aibė“. Šios įmonės yra savarankiškos ir pačios nusprendžia, kokias prekes ir iš ko pirkti“, – teigė Ž. Baskutytė.

Ant prekės etiketės nurodoma, kad jos importuotoja yra „Norfos“ įmonių grupės bendrovė „Rivona“. Visgi „Norfos mažmenos“ atstovas Darius Ryliškis teigė, kad „Rivona“ prekių iš Rusijos prasidėjus karui Ukrainoje nebesiveža.

„Tai yra arba likutis, arba kažkas iš inercijos spausdina etiketę. Mes nesame su tuo susiję“, – teigė D. Ryliškis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)