Palyginti su populiariais pajūrio kurortais, maisto kainos Birštone nedidelės, tačiau kavinių pasirinkimas šiame mieste labai mažas. Dauguma į Birštoną atvažiavusių poilsiautojų gyvena sanatorijose, ten maistas pateikiamas vietoje. Tačiau vykstantiems pro šalį ar gyvenantiems nuomojamuose kambariuose, reikia rinktis vos iš 4 maitinimo įstaigų. Šiame kurorte veikia Kultūros centro kavinė (Jaunimo g. 4), Gydyklų kavinė (Birutės g. 35), Picerija „Pizza Fun“ (Birutės g. 3) ir arbatinė „Caffeteria Piccolo Italia“ (Vaižganto g. 2).

Meniu dar neparuoštas

Tiesa, pavalgyti pavyks ne visur. Penktadienį šiek tiek po 13 val. užsukus į minėtą arbatinę, įsikūrusią prie pat stoties, paaiškėjo, kad joje meniu dar tik ruošiamas, tad kol kas padavėja tegali pasiūlyti gėrimus bei užkandžius. Paklausus, gal būtų galima užsisakyti ko nors pietums, padavėja pradėjo siūlyti salotas (kaina nuo 12 litų), kibiną (3 litai) arba sriubas (nuo 5.50Lt.), sotesnių patiekalų čia negamina.

Arbatinėje ruošiama arbata kainuoja 3 litus, juoda kava be pieno – tiek pat. Espresso galima įsigyti už 3,5 Lt. Brangiausia kava – riešutinė latė su brendžiu, kainuojanti 8 litus. Alus šioje vietoje yra pilstomas. 0.25 litro kainuoja – 5,50, 0.33 – 6,50 Lt.

Kadangi norėjome išbandyti pietus, o ne užkandžius, patraukėme toliau.

Pietų metu kavinė užsakyta

Jaunimo g. 4 Birštono Kultūros centre įsikūrusioje kavinėje – šmaikščiai jauku. Viduje kėdės dekoruotos žalmargės karvės motyvais, stalai mediniai, tačiau dauguma užkandžiautojų vis dėlto renkasi lauke esančius staliukus, prie jų patraukėme ir mes.

Laukėme kelias minutes, tačiau pro šalį vaikštančios padavėjos dėmesio į mus neatkreipė. Priėjus prie baro ir pasiteiravus, ar galima užsisakyti, padavėja maloniai paklausė, ko norėsime. Tačiau paprašius meniu, patikino, kad sočiųjų patiekalų užsisakyti šį kartą nepavyks. Pasirodo, pietų metu, kavinė užsakyta, greitai į ją suplūs 100 žmonių, tad užsakymai nebepriimami.

Tačiau padavėja sutiko parodyti meniu, kuris šioje vietoje pasižymi ypatingai gausiu pasirinkimu. Užkandžiams siūlomos salotos, kurių kaina nuo 7.50 lito (pigiausios – su krabais). Kavinėje kepami ir karšti sumuštiniai, tradicinis su kumpiu čia kainuoja 8 litus, aštrus 7.5 Lt., vegetariškas 8.5 Lt., Havajų 7.9 Lt. Siūlomos ir sriubos – dienos sriubos kaina – 4 litai, šaltibarščių – 5 Lt. Kaip antrąjį patiekalą galima užsisakyti blynus, vištienos (15 Lt.), kiaulienos (15 Lt.), lašišos (19 Lt.), tilapilijos (16 Lt.) kepsnius arba apkeptus koldūnus, kurie kainuoja 9 litus. Kava čia kainuoja nuo 3, arbata – 2 litus.

Gaila, tačiau ir čia patiekalų paragauti nepavyko.

Pigu ir skanu

Kadangi po dviejų nepavykusių kartų pilvai vis garsiau grojo maršą, užsukome į arčiau esančią picerija „Pizza Fun“. Kelią parodžiusi birštonietė patikino, kad tai pigiausia ir skaniausia kavinė Birštone. Pigesnė todėl, kad yra toliau nuo centro.

Užsukę į kavinę likome maloniai nustebinti. Padavėja atnešė net tris skirtingus meniu, du iš jų – prirašyti iš abiejų pusių. Picerijoje, mūsų nuostabai, buvo siūlomos ne tik picos, bet ir pusryčiai, dienos patiekalai, naujienos.

Picos čia patiekiamos 24 arba 30 cm dydžio. Jų kaina svyruoja nuo 7.90 iki 19.90 Lt. Galima užsisakyti papildomus pagardus arba padažą.

Pusryčiams patiekiamas omletas su sūriu ir šonine, varškėtukai arba keptos dešrelės su bulvytėmis. Kainos svyruoja nuo 6.90 iki 7.90 Lt.

Pietums ir vakarienei siūlomi kepsniai iš pangasijos filės (13.90 Lt.), lašišos (21. 90), jautienos (14.90). Meniu taip pat džiugina vegetariškais troškiniais, kiaulienos bei vištienos užkepėlėmis. Pastarąją ir išbandėme.

Pietūs už beveik 13 litų

Vištienos užkepėlė buvo patiekta kartu su žiediniais kopūstais, morkomis ir žirneliais. Viskas padengta lydytu sūriu ir pabarstyta krapais. Užkepėlės kaina – 12.90 Lt.

Užsisakius patiekalą, jis buvo atneštas po 17 minučių, padavėja mandagiai šypsojosi, palinkėjo skanaus. Iš pirmo žvilgsnio užkepėlės kiekis pasirodė kiek per didelis – lėkštė didelė, maisto prikrauta su kaupu.

Tačiau užkepėlės skonis tikrai pradžiugino – viskas tobulai derėjo tarpusavyje, atrodė, kad valgytumėme namuose gamintą maistą. Tiesa, matyt, nuo mikrobangų krosnelės, indas, kuriame buvo patiekta užkepėlė išliko karštas ilgą laiką, tad jį priliesti buvo labai nemalonu. Tai labai gerai žiemą, kai maistas greitai šąla, tačiau vasaros metu kyla pavojus nusideginti.

Verta paminėti, kad Birštone nepavyko rasti nei poilsiautojų mėgstamų cepelinų, nei šašlykų ar bulvinių blynų. Panašu, kad šiemet Birštonas nusiteikęs vasarą praleisti maitindamas atvykusiuosius sveiku maistu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (100)