„Akivaizdu, kad Lietuvai reikia investicijų tęstinumo, tačiau jų užtikrinimas priklauso ne tik nuo investuotojų, bet ir nuo teisinės aplinkos. Nuo to priklausys ir mūsų fabriko Klaipėdoje ateitis.

Svarbus ir šalies pasiryžimas eiti šalies be cigarečių dūmų link, mažiau kenksmingų alternatyvų keliu“, – Eltai komentavo L. Zakarevičius.

Jis priminė, kad Klaipėdoje esantis fabrikas – vienas iš kelių vis dar gaminančių cigaretes. Daugumoje Europos Sąjungos (ES) valstybių, anot jo, tokie fabrikai jau perėjo prie dalinio ar visiško bedūmių produktų gaminimo.

„Pasaulyje „Philip Morris“ siekia iš viso atsisakyti cigarečių gamybos ir pamažu juda šio tikslo link, tikslingai nukreipiant ir investicijas į bedūmių gaminių gamybą. Fabrikas Klaipėdoje vis dar gamina cigaretes, ir tai yra vienas iš dviejų likusių tokių fabrikų ES, mat kiti jau pilnai arba dalinai perėjo prie bedūmių produktų gamybos arba buvo uždaryti“, – aiškino jis.

„Kompanijos įsipareigojimas siekiant bedūmės vizijos nesikeičia, ir manome, kad jau esame padarę daug – mat daugiau nei 36 proc.

pasaulinių pajamų gaunama būtent iš bedūmių gaminių“, – pridėjo jis.

Jis pabrėžė, kad Klaipėdos fabrikas dėl savo pajėgumų yra svarbus ne tik bendrovei, bet ir Lietuvos ekonomikai. Be to, anot jo, jame jau atliktas reikalingas įdirbis sėkmingam veiklos tęsimui.

„Fabrikas Klaipėdoje pagal gamybos pajėgumus ir potencialą yra svarbus ne tik „Philip Morris International“, tarptautiniu mastu, bet ir Lietuvos ekonomikoje. (...) Fabriko Klaipėdoje gaminama produkcija pagal eksporto dalį – antra lietuviškos kilmės eksporto prekių grupė apskrityje“, – komentavo jis.

„Šiandien turim viską, ko reikia sėkmingai veiklai: palankią verslui ekosistemą, kompetentingus darbuotojus, modernų fabriką ir išvystytą logistiką bei kitas paslaugas. Tad įdirbis regione iš tiesų nemažas“, – pabrėžia jis.

„Philip Morris International“ gamykla Klaipėdoje įkurta 1993 metais, į ją per tris dešimtmečius investuota beveik 400 mln. eurų.

„Sodros“ duomenimis, bendrovėje „Philip Morris Lietuva“ sausio 16 d. dirbo 582 asmenys, kuriems lapkritį mokėtų atlyginimų vidurkis siekė 3243,94 euro (apie 1962 eurai „į rankas“).

Šiuo metu „Philip Morris Lietuva“ eksportuoja 98,1 proc. produkcijos, o pagrindinės eksporto rinkos dabar yra Europoje ir Azijoje.